Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бавно и мъчително върви предаването на изборните книжа (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/

Членове на СИК от Свети Влас и Обзор с автобуси и микробуси стоят на пристанище Бургас и очакват да напреднат на опашката, за да предадат изборните книжа. Те са там от 01.30 часа през нощта, съобщи БиТиВи от мястото.

Изчакването е на пристанището, тъй като залата, където работи РИК се намира до болницата и не трябва да се пречи на пътя на линейките.

В столичната зала „Арена Армеец“ също има трудности. Бавно и трудно се движи процесът, тъй като протоколите са усложнени. СИК-овете предвид COVID обстановката нямаха най-доброто обучение, машина плюс хартия е за пръв път в толкова голям мащаб. Бавно върви обработката на протоколите от РИК-овете. Това заяви председателят на 25 РИК Валери Цолов пред Информационна агенция News24sofia.eu.

Има много грешки, огромен процент от протоколите са сгрешени. Започнахме към 10 часа вечерта, към момента са около 350 протокола приети от 521. С обработката на СИК-овете може би към края на деня ще успеем, но имаме много последваща работа. Евентуално утре сутринта ще сме в ЦИК, ако имаме късмет, каза Цолов.

По думите му към 8 сутринта са приети 348 секционни избирателни комисии, заяви друг представител на РИК. Приемът продължава от нас без прекъсване. РИК е от 19 души, за съжаление, умората и при нас оказва голямо влияние, ние сме от 24 часа без сън. За нас работата започва от 6 часа в изборния ден, след което се преместваме да приемаме протоколите. Между 20,30 и 21 часа приехме първата комисия, допълни тя.

Представител на Секционна избирателна комисия заяви, че около 5-6 часа са чакали. Нямахме проблеми. Има някаква организация, раздават вода, храна, пълен капацитет, каза представител на СИК.

Проблеми с приемането и обработването има и в Стара Загора. Близо три четвърти от 504-те секционни комисии изкараха безсънна нощ в чакане на ред пред Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, където се приемат изборните книжа на РИК-Стара Загора. Към 6 часа са приети 141 изборни протокола от общо 504 секционни комисии. Изключително бавно се обработват и приемат изборните протоколи в Стара Загора, заради масови грешки при попълването, обясни председателят на РИК- Стара Загора Теодора Крумова.

Едва 5 от 14-те общини в област Благоевград са преминали през приемането на протоколите в РИК. 5 часа са чакали представителите на 6-та СИК в гр. Симитли, като те обясниха многото секции и грешки в протокола. До 7 ч. бяха преминали секционните комисии от Благоевград, Симитли, кресна, Струмяни и Якоруда. В 7.30 за прием на протоколите влязоха представители на гр. Хаджидимово.

Изображение 525761
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Отменен полет блокира 120 българи са на летището в Дубай

Отменен полет заради извънредната ситуация след поройните валежи е блокирал 120...

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

Иран изпрати десетки дронове към Израел (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Иран е изпратил десетки безпилотни летателни апарати към Израел,...

Певицата Дебора поиска прошка в храма след пиянската изцепка на пътя

В църква влезе певицата Дебора, която през миналата седмица...

14 г. затвор за руснак, помагал на Украйна

Руски военен съд осъди на 14 години затвор мъж,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img