Бързият влак Варна-София дерайлира край Търговище

Няма данни за пострадали

Views 5299
0 0
Снимка: архив „Дневник“

Бързият влак Варна-София дерайлира край гара Дралфа, Търговище, съобщава bTV.

Няма пострадали хора.

По предварителни данни е дерайлирал последният вагон. Композицията вече е потеглила.

Пред БНТ служител на БДЖ обясни, че има ситуация, а не дерайриране. Служител е разкачил последния вагон. Пътниците са преместени в предните вагони. Влакът е продължил с час закъснение.

По официална информация движението на влаковете в участъка Дралфа – Попово по направление Варна -София е преустановено.

Посочва се, че в 7.22 часа тази сутрин при заминаване на пътнически влак от гара Дралфа за гара Попово, по направление Варна – София, възниква проблем по инфраструктурата под последния вагон.

Причините за инцидента се изясняват. Влакът е продължил движението си в 8,40 без последния вагон. Има нарушение в графика на движение на влаковете по направлението, за пътниците в участъка са осигурени автобуси.

Припомняме, през последните месеци имаше няколко инцидента с влакове.

В края на февруари срив в контактната мрежа имаше и край София. Тотава десетки влакове бяха отменени, а други имаха закъснения.

През януари локомотив пламна на гара Разпределителна в Перник. Преди това локомотив на друга пътническа композиция се запали между гарите Мездра-юг и Черепиш. Проблем с локомотив на пътнически влак възникна и на 4 януари край гара Пордим, в близост до Плевен. В началото на ноември пък се запали пътническият влак Варна-София. При инцидента пострада машинистът.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Полицията подхвана зеленчуковите борси в четири града у нас

Полицейски акции текат на зеленчуковите борси в четири града у нас, съобщава Нова телевизия. На територията на областните дирекции на София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора се извършват проверки за стоки без необходимите документи за произход в незаконни складове. Причина за акцията са и проблемите около ценообразуването на плодовете и […]