Барбалов: Има опасност градският транспорт в редица общини да спре

Пътникопотокът е намалял трайно заради пандемията

Прочитания 3660
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Съществува опасност градският транспорт в редица общини да спре. Кризата с коронавируса е свързана и с трайно намаление на пътникопотока. Това коментира зам.-кметът на София Дончо Барбалов пред БНТ.

По думите му трябва да се запази работеща системата на градския транспорт, защото ако хората се върнат към личните превозни средства, ще е пагубно за екологията.

Барбалов обясни, че през последните месеци има три кризи – тази с цените на природния газ и електрическата енергия, здравната криза и неприемането на държавния бюджет. Отваря се сериозен дефицит в намаление броя на пътниците, като 60 млн. лв. е спадът на приходите от превозни документи, посочи той.

Сдружението на общините щели да получат указание от Министерство на финансите, че ще се прилага контрол върху общите разходи за електроенергия. След приемане на държавния бюджет ще бъде внесен и общинският за компенсация на градския транспорт, допълни зам.-кметът.

По повод режимите на уличното осветление в няколко общини, Барбалов каза, че се надява лампите да не се включват и изключват като в дискотека.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

Властта няма достатъчно ясна позиция за украинската криза, смята Цветан Цветанов

Има сериозен проблем и не трябва да възприемаме присъствието на съюзнически сили като чужда войска. Ние имаме ангажименти, които сме поели след влизането в НАТО. Това заяви бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред БНТ. Правителството и всички институции имат навременна реакция за

Read More »