Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Българските патриоти поставиха 3 условия на ЦИК или оставка

Снимка: БГНЕС

Коалиция „Българските патриоти“ (ВМРО, НФСБ и Воля) излязоха на протест пред сградата на ЦИК в София. Войводите негодуват от срамното решение на Комисията за разкриването на 112 секции в Република Турция за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Според организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов това решение на ЦИК ще позволи на турския президент Реджеп Ердоган чрез ДПС да влияе във вътрешните дела на България.

Всички помним срещата, която проведоха Ердоган и партията на справедливостта с ръководството на ДПС в Турция. Ние Българските патриоти категорично сме против в Република Турция да бъдат разкривани секции за предсрочните парламентарни избори, защото Турция е недемократична държава, няма честност и прозрачност на изборния процес„, категоричен бе Ангелов.

Затова „Българските патриоти“ искат преразглеждане на решението за образуване на избирателни секции в Турция. Ако се стигне да има СИК в Турция, във всяка една секция да има машинно гласуване, иначе в противен случай ЦИК ще помогне на една етническа партия като ДПС да получи десетки гласове от хора, които дори не знаят и не пишат на български език.

Второто искане е във всяка една секция в Турция поне по двама представители на страната.

Третото искане на патриотите е да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция с горните две условия.

Ангелов призова, ако ЦИК не се съобрази с техните искания, да подадат оставка. Това тяхно решение е национално предателство към българските интереси, настоя той.

Съпредседателят на коалиционния съвет на „Българските патриоти“ Искрен Веселинов допълни, че страната се намира във второ действие, втора част от пиесата на националното предателство, започнала от промените в Изборния кодекс. Ако толкова им е жал за гласовете, които идват от Англия и САЩ, има други начини те да бъдат гарантирани, посочи Веселинов.

Според него партиите на протеста извършили националното предателство. Веселинов обаче заподозря договорка за проект за кабинет, изразяващ се в мнозинството в ЦИК. ЦИК иска да има парламентарна група на ДПС и ДПС да бъде неизбежен фактор в политиката, смята Искрен Веселинов.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Срещу $5 млн. сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб „Абдула“

Сомалийските пирати освободиха отвлечения кораб "Абдула" рано в неделя, след...

Зелените изоставиха ПП-ДБ

Политическа партия "Зелено движение" ще се яви на изборите...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img