Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Български възход“ се учреди с отлюспени и отлюспили се

Симеонова и Янев по време на обявяването на политическия проект

На учредителното събрание не присъства Пламен Моллов, както и самият Стефан Янев обяви, след като избухна скандала със записа, в който Моллов предлага подкуп на шефа на БАБХ Христо Даскалов.

Самият Моллов, след като записът стана публичен, изчезна от публичното пространство, не се яви в ресорната комисия по корупцията в НС на изслешване, където беше поканен, и даде само едно интервю в националната телевизия. По думите му ако го поканят в предстоящата седмица, ще се отзове на призива на депутатите.

Минути преди учредяването на партията и един от най-близките съратници на Стефан Янев и негов заместник в Министерството на отбраната в началото на кабинета Петков Ралица Симеонова излезе и с пост във фейсбук, с който обяснява липсата си на учредителното събрание. Тя обявява, че се оттегля от проекта от отговорност към гражданите и електората.

Обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват.“ Според Ралица Симеонова основният проблем на новата формация е кадровият и той не й изглежда решим към днешна дата.

Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път. „

Една птичка пролет не прави, нито две, нито три…

Тя благодари на „свестните хора“, с които е работила и с които се е опитала да вкара качество и смислено съдържание в този проект. За съжаление, не сме критична маса. Все пак пожелавам успех и дано постепенно форматът да се изчисти от плявата, да стане жизнен и да допринесе за доброто на България. Аз пък ще се радвам на свободата да изразявам открито гражданската си позиция, както е било винаги досега.

Самият Стефан Янев бе лаконичен по повод оттеглянето на Симеонова, заявявайки, че тя е свободен човек и прави своите избори. Всички въпроси за напускането й той отпрати към нея.

/снимка: архив БГНЕС

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама побойници от Силистра пренощуваха в ареста

Полицията в Силистра арестува две лица за грубо нарушаване...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

„Хамас“ отхвърля предложението за примирие с Израел

Според израелската разузнавателна агенция "Мосад"

CNN: САЩ няма да участват в евентуална атака срещу Иран

След въздушния удар на Иран по израелска територия, експерти...

Главчев предлага смяна на външния министър с Даниел Митов

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img