България е готова за президентска република, смята Юлиян Ангелов

Views 5747
0 0

Целта не е да влезем в Народното събрание, целта ни е да защитим ценностите, за които се борим и за които българското общество настоява. Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в сутрешния блок на БНТ.

ВМРО има готовност за самостоятелно участие на предсрочните парламентарни избори. Ние казахме, че сме отворени и говорим с всички патриотични формации, като Каракачанов е предложил на лидерите на патриотичните формации да направят крачка назад и да не участват в листите, посочи Ангелов.

Търсят се разговори и с консервативни формации, но без лидерите си.

В следващия парламент всички останали въпроси ще бъдат поставени и България може да тръгне в една либерална посока. Тюрлюгювеч може да стане коалиция с всички останали партии, които са извън патриотичното пространство, като например на партията на Цветан Цветанов или на русофили в България.

Идеята на ВМРО е, когато не може да се сформира правителство и има политическа криза, президентската институция да има по-големи правомощия и да решава проблемите. ВМРО не са обсъждали възможността за подкрепа към президента Румен Радев за втори мандат. Имаме готовност и на президентските избори да участваме с кандидат. Не сме обсъждали подкрепата, за която и да било друга политическа партия кандидат, обясни той.

Юлиан Ангелов смята, че България е готова за президентска република. Официални разговори за обединение по определени теми не са провеждани все още.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Смяната в БАИ, според отстранената шефка: "Изчезни от тук", на принципа "Стани да седна"

Десислава Трифонова, директор на Българската агенция по инвестиции, е освободена от поста вчера от новия служебен министър на икономиката Кирил Петков – със заповед, без предизвестие, без мотиви. В кабинета й, в 11 ч. вчера е влязъл новият директор – Стамен Янев, който, и по думите й, й казал да […]