Балабанов: Очаква ни проблем, когато се разбере какво е обещавал Петков за РС Македония

News24sofia.eu
Views 15270
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Когато му дойде времето и публичното говорене на премиера Кирил Петков се пресече с това, което е говорил той на други места, ще имаме огромен проблем.

Това заяви пред БиТиВи депутатът от ИТН Станислав Балабанов по повод коментара, че екипът на премиера Кирил Петков води самостоятелна политика по отношение на Македония, различна от официалната позиция на България.

Не подозирам, убеден съм, че е поеман ангажимент – при срещи с посланици, официални срещи е имало и протоколчици. Когато председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен имаше възможност да чуе мнението на всички лидери на партиите и се запозна с позицията на ИТН, която е залегнала в споразумението (коалиционното – б.р.), тя остана изненадана, каза Балабанов.

Според него тя се лута какво е чула от премиера и какво сме готови да защитаваме (като българска позиция – б.р.).

Надявам се в името на това по време на война да има стабилност и да ревизират позицията си – внимателно да залегне позицията по отношение на Северна Македония, призова Балабанов.

Това, което каза външният министър Теодора Генчовска в залата по повод Република Северна Македония (РСМ), потвърждава всяка написана дума от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Тезата е ясна – „България не се продава„, каза Балабанов.

Припомняме, и външният министър Теодора Генчовска заяви пред журналисти, че екипът на премиера води самостоятелна политика по отношение на РС Македония.

Няма нищо по-хубаво от това да търсят възможност да разширят европейското си семейство, каза Балабанов, но призова да се пази българската позиция и българските интереси. По думите му има потвърждение на информацията, че премиерът Кирил Петков и екипът му са се опитвали да водят по друг път преговорите с РС Македония.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Предложиха в последния момент петима за изборни членове на ВСС

Пет кандидатури за изборни членове на Висшия съдебен съвет са внесени в последния ден от срока за номинации. На интернет сайта на ВСС са публикувани предложенията за издигане кандидатурите на Атанас Атанасов и Владимир Вълков – съдии в Софийски градски съд, и Даниела Александрова – заместник-председател на Софийския районен съд,

Read More »