Бабикян и Хаджигенов правят гражданско движение

Ние идваме, защото мутрите не са вън , заявяват те

Прочитания 30879
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Народните представители от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създават ново гражданско движение, което ще носи името „Ние идваме!“.

В обръщението, подписано от тях се казва:

Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика„, заявяват те.

Като причини, налагащи създаването на организацията, Хаджигенов и Бабикян подчертават още: „Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото е време за поколението, което настоява България да е част от модерния, цивилизован свят. Ние идваме, за да следим отблизо дали правосъдната система дава справедливост. Ние идваме за битка с корупцията и установяване на правила, които лишават от шансове тези, заявиха те.

Припомняме, че през 2020 г организаторите на протестите, а именно Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Велислав Минеков се обединиха и създадоха „Отровното трио“.

По-късно Минеков напусна триото и не се кандидатира за депутат на парламентарни избори на 4 април.

Преди това той постави условие към „Отровното трио“.

Ултиматумът идва само ден, след като от „Отровното трио“ съобщиха, че са постигнали споразумение с гражданската платформа на Мая Манолова за общо явяване на изборите.

Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ и влязоха като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.

На настоящите предсрочни парламентарни избори са гласували 5.01% за „Изправи се! Мутри вън!“.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обвиниха Божков за финансиране на напрежението на протестите от 2020 г.

Като обвиняеми са привлечени и други лица