Атанасова vs Митева за поведението на Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)

Прочитания 40203
0 0

Втори паралелен спор закипя в скандала по повод процедурата по приемане на промените в Закона за НСО и увеличи истеричната реторика от трибуната на Народното събрание днес. Председателят на НС Ива Митева от ИТН и Десислава Атанасова от ГЕРБ влязоха в спор в парламента дали депутатът Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ да бъде наказан за отправени обиди към партията на Бойко Борисов.

По време на дебата по процедурата на промените в Закона на НСО Тошко Йорданов взе думата, за да каже, че няма правителство, защото този път в парламента има свободни партии, които не са се разбрали, защото имат собствено мнение.

Последното правителство беше на една партия с две прилежащи камбанки, патриотични, не се правя на пророк, но си мисля, че следващият парламент ще има правителство и в него няма да присъства ГЕРБ… Това е мафиотска структура“, каза той.

Тези негови думи възмутиха шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която или не чу забележката, направена на Тошко Йорданов от Ива Митева, или не е пожела да я чуе.

Десислава Атанасова предложи процедура: „Това, че Тошко ви е партиен шеф, не означава, че трябва да позволявате да обиждате групи и конкретни лица. Вчера напуснахме заседанието след думите на Тошко, на който му липсват елементарни познания не само за НС, а за културата на всеки човек. Вчера ни нарече „най-отвратителната партия, днес мафиотска структура, зад тази партия и група стоят над 600 000 български граждани. Искате ли да ви посрещнат на улицата, както ви посрещнаха едни други, когато взехте мандата и ви пазеше полицията?“

Тя призова не само Митева и Йорданов, а цялата пленарна зала: „Не правете това, което правите месеци наред, зад всяка ПГ стоят български граждани, които са я избрали чрез доверието и вота си. Ще видим след предсрочните парламентарни избори след вас колко ще стоят. Стилът на поведение е опасен!“

Десислава Атанасова поиска председателя на НС да накаже Тошко Йорданов според правилата на правилника – с отстраняване от парламентарната зала. Ива Митева й отговори, че не е член на партията и Тошко Йорданов не й е партиен шеф. Наложих му забележка преди да излезе Александър Ненков да говори, друго не мога да направя според правилника„, уточни тя. Александър Иванов от ГЕРБ поиска да бъде въведен ред и даде за пример фланелката на Тошко Йорданов, по думите му – неподходяща за НС. Атанасова отново настоя за отстраняване на Тошко Йорданов, тъй като с поведението и думите си той обиждал целия парламент. В противен случай ще последва прецедент, който не води до доверие в парламента, депутатите и в парламентаризма. Митева не се трогна и бе категорична, че е наложила нужното според нея наказание.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стефан Янев се извини на лекарите, но не и на Костадин Ангелов

Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър в третия кабинет „Борисов“ Костадин Ангелов поиска от трибуната на парламента служебният премиер Стефан Янев да се извини на българските лекари. Искането е заради изказване на премиера вчера, че лекарите са положили Хипократова клетва, а тази клетва „изисква готовност за саможертва“. Както вече […]