Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Атанас Зафиров от БСП: Нинова ще води преговорите, оставката не може да бъде оттеглена

Снимка: facebook.com/Атанас Зафиров

Корнелия Нинова не е победена, след този акт с подаването на оставката – аз смятам, че не съм сгрешил, когато съм решил да бъда част от екипа й. Това заяви Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП, пред бТВ.

Той определи обаче резултатите от изборите като лоши, а поемането на политическа отговорност от Нинова е нормална практика във всички партии.

Подаването на оставката беше рано обаче, смята Зафиров, „тъй като БСП има две задачи – балотаж в неделя и мобилизиране на партията за подкрепа на тандема Румен Радев – Илияна Йотова и втора задача – силно участие в предстоящите преговори, така че БСП да се включи в мнозинство и правителство за извеждане на страната от кризата„.

Атанас Зафиров обясни, че са проведени две заседания на политическия съвет на коалицията и въпросът за оставката не е бил поставян, „с изключение на един колега от Изпълнителното бюро“.

БСП няма интерес да обсъжда вътрешнопартийни проблеми, категоричен е той.

Всичко, което има за казване, ще се каже на нашите форуми, факт е, че има хора, които последните години на нашите партийни форуми настойчиво направиха всичко възможно, за да предизвикат провал и на това ръководство, и на партията. За съжаление това се показа на последния резултат на изборите, обясни още той.

Зафиров коментира и битката на партията за изчистване на зависимости, които не успели да обяснят на българското общество.

Той не отговори какви стимули са получавали членове на БСП от правителството на Бойко Борисов, но съобщи, че в събота ще има интересни новини по тази тема. Служебният кабинет изпълни задачата си по отношение на осигуряване на честни избори за недопускане на партиен вот, ще се направи анализ на вота, коментира Зафиров.

Той анализира и исканията на част от колегите от ИК на Румен Радев за оставка на Нинова: Позволиха си да искат оставка в най-неподходящия момент, това са няколко кмета от БСП, членове на Националния съвет, писмото им не е тайна, посочи Атанас Зафиров. Нинова ясно каза, че след неделя ще се види нейната реакция за подкрепа на тандема, коментира още той.

В събота има заседание на НС на БСП, дава се мандат на ръководството, в това време Корнелия Нинова изпълнява функциите си на председател, какъвто ще е до провеждане на конгреса, следва някой от заместниците да поеме временно ръководството да организира избори, обясни процедурите Зафиров.

По отношение на преговорите с „Продължаваме промяната“ – той каза, че ще бъдат водени от легитимния председател на партията.

Зафиров обясни, че Нинова вчера е казала, че срещата между нея и Кирил Петков и Асен Василев е преминала „много приятно“.

Оставката не може да бъде оттеглена, тя е заведена в деловодството на партията под формата на писмо и днес ще стигне до всеки един от членовете на БСП, посочи в заключение той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Шефът на израелското разузнаване подаде оставка заради атаката на 7 октомври

Ръководителят на израелската дирекция за военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка заради провалите...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

Орбан отчете провал на лидерите на ЕС и ги прати да си ходят

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени,...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img