Асен Василев се хвали с ръст на производството с над 20% (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Прочитания 42727
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Увеличение на производството с над 20%. Това отчете пред депутатите финансовият министър Асен Василев.

Стабилност на енергоизточниците планира да осигури властта. Цената на газа скочи драстично, коментира той.

Чрез компенсаторни механизми е задържана цената на газа, който е основен енергоизточник. Правителството полага усилия да не оре на бизнеса, каза финансист номер едно и отчете, че заслугата за икономическия растеж е на бизнеса, който си свършил добре работата.

Десислава Танева от ГЕРБ постави въпроса за продоволствената криза и изкупуването на зърно. Войната в Украйна, по думи на Василев, довела до недостиг на зърно в световен мащаб. Той обвини опозицията, че не е спазвала законодателството.

Има достатъчно зърно в страната, увери финансовият министър. Според Танева изкупуването на зърно от държавата е безсмислена операция.

Асен Василев подчерта още, че семействата били освободени от редица разходи. Увеличена е и минималната работна заплата. Помощ от държавата към хората щяла да дойде със задържане цените на енергоизточниците. Отново финансист номер едно се похвали с ръста на производството.

@news24sofia_tv #АсенВасилев се #хвали с ръст на #производството с над 20% – ПОЛСЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ НОВИНИ #News24sofia ♬ original sound News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Халил Летифов: Управляващите работят за предсрочни избори

Отказът от диалог на правителството е най-голямата криза на управляващите, каза Халил Летифов от ДПС пред БНТ. „Отказът да се намери институционален подход и накрая да дамгосаш транспорта, че е политически протестът им“ – възмущават се от ДПС. По думите му управляващите са дошли със заявката за промяна и върховенство на

Read More »