Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков обясниха защо не искат да са в кабинет на ИТН

Views 22359
0 0
Снимка: БГНЕС

Министрите на финансите Асен Василев, икономиката Кирил Петков и образованието Николай Денков обясниха защо са отклонили предложението да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“.

В своя нарочна позиция, изпратена до медиите, те изразяват убеденост, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси.

Те поясняват, че са провели разговори с ИТН по тяхна покана, но при разговорите е станало ясно, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат „съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период„. Освен това от ИТН предложили на сегашния служебен финансов министър министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата, обобщават настоящите министри и благодарят на ИТН за отправените предложения.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Кой кой е в правителството на ИТН?

Ето кои са кандидат-министрите и какви са техните биографии