Асен Василев: Ако нямаме глас, ще получим дръжки

News24sofia.eu
Прочитания 20721
0 0
Снимка: архив БГНЕС

За политиката относно петролното ембарго – имаме глас, поискахме и ще си получим същите изключения от петролното ембарго, както другите три държави. Ако нямахме глас, щяхме да получим дръжки. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на изслушването му на блиц контрола в парламента.

По думите му, когато нещо е важно за България, можем да си защитим интереса, ако сме в стаята, където се взимат решенията. Ние не искаме да бъдем част от менюто, а да седим на масата, настоя Василев.

По отношение на въпроса дали правителството стои на датата 1 януари 2024 г. за приемане на еврото, Василев увери, че няма промяна в позицията на властта. Той уточни още, че няма промяна и на валутния курс, по който да се приеме еврото.

Колко добра или лоша е политиката на Европейската централна банка, ефектът е при нас. Ако „Възраждане“ предлага се махне валутния борд, ефектът ще продължи да остане у нас. Ако искате точно това, кажете си го, призова финансовият министър депутатите на Костадин Костадинов. Той посочи, че каквато инфлация направи ЕЦБ, тя автоматично ще дойде у нас.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

50% намаление на акциза няма да има, категоричен е Асен Василев

50% намаление на акциза няма да има. В това бе категоричен вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред журналисти в кулоарите на парламента за искането на превозвачите. По думите му исканията на превозвачите са неизпълними. По отношение на антиинфлационните мерки за цените на горивата, Василев заяви, че цената на горивата

Read More »

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: