Арестуваха шофьор, опитал да превози 24 мигранти от Афганистан

Прочитания 1252
0 0

Районната прокуратура в Хасково разследва трафик на 24 мигранти от Афганистан, подпомогнати да преминат незаконно през страната ни, съобщиха от прокуратурата.

Случаят е от 20 юли 2021 г., в землището на с. Планинец, общ. Ивайловград, обл. Хасково. Мигрантите са били превозвани в камион марка“Форд Транзит“, с български регистрационен номер. Граничарите от Крумовград са ги открили около 14,50 ч. в землището на с. Планинец.

Камионът е шофиран от Б.Д., на 24 г. Мигрантите са влезли в България от Гърция в землището на село в община Ивайловград. Продължили да се движат пеша и в района на с. Покрован, обл. Ивайловград. Те изчакали пристигането на камиона. Дестинацията им била до гр. София.

Шофьорът е арестуван за 24 часа. Продължава разследването.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Правят проверка на проверката на "Пирогов"

Новият директор на „Пирогов“ Иван Поромански, лекари и директори на отделения от болницата, както и БЛС се срещнаха в Министерството на здравеопазването пред министъра Стойчо Кацаров, за да потулят напрежението и евентуално да потушат протеста. След продължила два часа среща пред медиите шефът на БЛС Иван Маджаров обясни, че са […]