Арестуваха 8 души при акция на ГДБОП и Европейската прокуратура

News24sofia.eu
Views 1392
0 0

При съвместна акция на Европейската прокуратура и ГДБОП бе разбита организирана престъпна група, съобщава Нова телевизия. . Задържаните извършвали злоупотреби с европейски средства по земеделски програми в град Петрич.

В специализираната полицейска операция са участвали служители на сектор БОП – Благоевград, Кюстендил, София град, София област и Перник. Извършени са 4 обиска на лица, претърсени са 7 леки и товарни автомобила, както и 6 адреса на територията на общ. Петрич и общ. Сандански, в това число и помещения на Общинска служба „Земеделие“ – гр. Петрич и земеделска аптека с амбулатория.

Арестувани са 8 лица. Сред тях е и началникът на Общинска служба „Земеделие“ в Петрич. Той и неговият брат са уличени в усвояване на имоти с площ над 40 000 декара.

Още през 2020 г. в ГДБОП-МВР са придобити данни, че на територията на Община Петрич, обл. Благоевград функционира организирана група, осъществяваща престъпна дейност – неправомерно предоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Влак блъсна автомобил на жп прелез край Брусарци

Пътнически влак помете лек автомобил на жп прелез край Брусарци, съобщава БНР. Инцидентът е станал късно снощи. 63-годишният водач на автомобила преминал през жп прелеза, без да се съобразява с подадения забранителен звуков и светлинен сигнал на светофарната уредба. В резултат на това колата била блъсната от преминаващия влак. При произшествието автомобилът

Read More »