Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Антон Кутев сигурен в пълната хазна до края на годината

Няма угодия с актуализацията на бюджета. Бюджетът винаги е бил вододел за политическите партии. Това заяви говорителят на Министерски съвет Антон Кутев в интервю за „Неделя 150“ по БНР.

Проблемът според Кутев е, че страната се намира в тежка ситуация. Изкарахме 3 месеца без актуализация на бюджета и ние като служебно правителство направихме какво можахме, отчете Кутев.

Ако се окаже, че следващото служебно правителство ще работи до ноември месец, което според мен е много вероятно, остават няколко месеца, през които кризите няма да ни чакат, изтъкна Кутев.

Всички събирания на данъците вървят добре и Антон Кутев е сигурен, че в края на година ще има 2 млрд. лева повече в бюджета. Което и да е другото служебно правителство ще се стреми в същата степен да свърши работата.

Не можем да си позволим нарушаване закона, защото дойдохме с намерението да въведем ред и да въведем нещата на светло, подчерта Кутев.

Той увери, че служебното правителство ще направи всичко възможно страната да премине през кризата. Много е важно обаче да има редовно правителство по време на криза. Партиите трябва да направят всичко възможно да има редовно правителство, призова говорителят на Министерски съвет.

Без парламент нищо не може да се случи и ние сме осакатени като вас, каза Кутев, визирайки, че служебното правителство не може направи нищо, без да има парламент.

Той не може да прогнозира до каква степен ще се стигне до оскотяване на хората по отношение на политическите елити. Да вкараме хората във водовъртеж и кризи, защото някакви политически елити не са се разбрали, при положение, че има пари в бюджета, ще доведе не само до по-нисък вот, предупреди Кутев.

Има друг начин да работи обществото и има начин обществените пари да се разпределят правилно, подчерта той.

Антон Кутев би стоял по-далеч от съдебните зали, ако би бил на мястото на Николай Нанков, който се закани че ще го съди.

Припомняме, че Кутев и министър Комитова изпратиха строителните фирми да протестират за търсените пари от тях пред дома на бившия регионален министър Николай Нанков.

По думите му някои си мислят, че политическата борба е непрестанен сблъсък, но за Кутев интересите на хората са по-важният въпрос. Вероятно и служебното правителство е направило грешки, ние свършихме работа и това среща съпротива, каза той.

Говорителят на МС не мисли, че заведенията и хотелиерският бизнес печелят нещо от протестите. Здравният план казва как да реагираме адекватно като общество на заразата, която убива хора. Въпросът е държавата да се погрижи за останалите хора, като няма как да се стигне до мерки, когато заразата нараства, посочи Антон Кутев.

Във връзка с извънредното заседание на Народното събрание във вторник за полицейското насилие от лятото на гражданските протести 2020 г., Антон Кутев заяви, че няма нищо сложно да се извадят записите и затова била велика демокрацията. Когато при едни обитатели не става нищо и се направи инвентаризация на чекмеджетата, се вадят интересни неща, посочи Кутев.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Георги Свиленски: Нормално е НС да има възможност за контрол върху кабинета

Парламентът пое отговорността да присъства и пред него да...

Турция неутрализирала 4 кюрдски бойци в Ирак

Турските сили за сигурност неутрализираха четирима бойци от Кюрдската работническа...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат за депутат

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат...

Галъп: 44% от българите смятат заплахата от коронавирус за преувеличена

Около 44% от българите смятат заплахата от коронавирус е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img