Антон Кутев не вижда силата на БСП да е управляващата партия

Важна в случая ще бъде коалиционната политика

Прочитания 9977
0 0
Снимка: БГНЕС/News.bg

На този етап няма как БСП да е управляваща партия. Това признание направи депутатът Антон Кутев в студиото на БНТ.

Ако на предишните избори социалистическата партия е събрала подкрепа за 80 депутата, то сега при тази криза на управление и протестна вълна, би трябвало да натрупва подкрепа от поне 1 млн. гласа. Това обаче социологическите проучвания не го показват, а установяват гласове наполовина – 500 – 600 хиляди. За набиране на подкрепа и политически влияние, не е важен само лидерът на партията, в случая Корнелия Нинова, а и хората, които с които тя ще се заобгради. Виждаме кои хора Нинова назначи, заяви Антон Кутев, но недоизказа критиката си към водената вътрешнопартийна политика от Корнелия Нинова.

БСП не би могла да е управляващата партия, но може да има конфигурация в следващия парламент, в която да участва.

Важно е какво ще направи партията на тези избори, каза той.

БСП има и може да даде конструктивни предложения. Но има ли силата да го направи – да наложи приемането, например, подкрепа и помощ за всеки един малък бизнес и всеки човек в бюджета. Това може да стане в парламент, но и отвън да има едни 5 000 души на протест.

„Това, което виждаме в момента с коронакризата, са всички недостатъци и на здравната и на финансовата ни система. Тези недостатъци са си все същите„, каза Кутев и зададе въпроса колко години обучаваме доктори, които само като вземат диплома заминават за чужбина.

Защо не сме привлекли чужди лекари, се пита Кутев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашидов готов да бъде посредник между Борисов и Радев

Хората по митингите, които са без маска, убиват. Това заяви председателят на комисията по култура и медии в НС и бивш министър на културата Вежди Рашидов в студиото на БНТ. Вежди Рашидов е възмутен, че не забелязваме, че лекарите с в рискова ситуация и боледуват, разболяват се. Няма кой да […]