Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Антон Кутев: Не усещаме подкрепа, но не я и очакваме

Снимка; архив БГНЕС

Честно казано до момента не усещаме подкрепа, но не я и очакваме. Ние няма да влезем в политическите битки, а нашата работа е да подготвим честността на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Toва заяви пред БиТиВи говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Служебното правителство ще се постарае да бъде безцветно и неангажирано. Антон Кутев не се занимава с проблемите на БСП и Корнелия Нинова. Той не иска да влиза в конфликт с Нинова, защото можело да стане грозен разговор. Компромисите трябва да бъдат повече, за да можем да запази лицето на БСП. „Социализмът е тежко нещо, но бъдещето на партията трябва да бъде добре обмислено,“ настоя той и обясни, че опитите да се скарат едни социалисти с други не са хубаво нещо.

Кутев призова БСП да запазя добрите си резултати на изборите, като дори и да ги подобри. Служебното правителство иска да излезе достойно и с вдигната глава от кризите. „Няма да влезем в политически зависимости и определено няма да се занимаваме с това,“ увери говорителят на служебния кабинет.

Според Кутев бившият вътрешен министър Бойко Рашков си е поизпуснал нервите затова, че вече слоганът не е „Мутри вън“.

По думите му времето е трудно за служебното правителство заради политическата, енергийната, здравната криза, инфлацията. „Много тежко време, но основната ни част е провеждането на честни избори,“ обясни Кутев, който се надява да се надгради за осигуряването на честен вот.

Служебното правителство е длъжно да подходи към разрешаването на кризите там, където не може да има отлагане, добави той.

По отношение на енергийната криза, Кутев посочи, че газ има до края на септември. Според него това, че ще заработи от 1 октомври газовата връзка с Гърция е прекрасно, но трябвало да заработи още през август месец, изтъкна говорителят на служебното правителство. В рамките на кризисния щаб на служебния кабинет се решават проблемите в енергетиката по приоритети. „Кирил Петков, ако влагаше толкова енергия в решаването на своите проблеми, щеше да е по-прав. Нито една молекула газ не е преминала в България от гръцката връзка„, категоричен бе Кутев.

От думите му стана ясно, че служебното правителство е поискало отсрочка за седемте танкера с газ от САЩ.

Категорично не сме се отказали от танкерите,“ увери Кутев.

Той посочи, че правителството ще вземе решение за „Газпром“, когато се разгледат всички варианти за доставката на газ. Антон Кутев се надява да няма съкращаване в потреблението на синьото гориво.

Кутев добави, че помощите за бизнеса не са достатъчни и решават една част от проблемите им. Очаква се да има развитие и ще се търсят всички възможности на компенсация от служебния кабинет.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жозеп Борел: Близкият изток стои на ръба на пропастта

Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп...

Адв. Людмил Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова – Димитров

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи, заяви Рангелов

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img