Андрей Райчев: Борбата за БНБ влоши отношенията в управляващата коалиция

Views 8249
0 0
Андрей Райчев, снимка: БНР

Вчерашният коалиционен съвет показа търканията между управляващите. Оттеглянето на кандидатурата на Андрей Гюров за шеф на БНБ и отказа на ПП да подкрепи кандидата на ИТН Любомир Каримански влошиха отношенията в коалицията.“ Това заяви в студиото на Би Ти Ви Андрей Райчев. Той коментира темата за търканията в четворната коалиция.

По думите му в коалицията не се мисли как да се намали напрежението, а кой е виновен. В момента има две големи кризи в момента – Украйна и Македония, добави Райчев.

Според социологът въпроса не е кое е изгодно за коалицията, а кое е изгодно за електората. В зависимост от решенията, които се вземат партиите могат да изгубят гласоподаватели. Като пример Райчев посочи БСП.

„Ако БСП гласува да изпратим военна подкрепа на Украйна, то няма смисъл левицата да се явява на избори.“, добави той.

По думите на Райчев ако така противоречията в коалицията продължават в същия дух нещата няма да свършат добре. Печеливши от тази ситуация ще са ГЕРБ. При разпад на коалицията вероятно ще се стигне до нови предсрочни избори, допълни Райчев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Калин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ръст на полетите на летище „София”

През изминалия месец пътниците са нараснали с 269 хиляди. В сравнение обаче с картината преди пандемията от COVID-19, пътуващите все още са в пъти по-малко. Пътникопотокът по международните редовни линии е намалял с 31% в сравнение с третия месец на 2019 г., съобщават от летище „София“. Пътуващите с вътрешни полети […]