Андрей Ковачев: Спирането на газа за България и за Полша показва изнервяне на Москва

News24sofia.eu
Views 18675
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Спирането на руските газови доставки за България и за показва изнервяне на Москва заради „затъването на руската война срещу Украйна, продължаването на тази война, която Путин смяташе, че ще спечели много бързо“. Това е мнението на евродепутата от ЕНП и ГЕРБ Андрей Ковачев, изразено пред БНР.

Ковачев, че по външнополитическите приоритети кабинетът „Петков“ демонстрира „абсолютна шизофрения“.

Ковачев даде пример с темата Украйна, където по думите му „се оправдават с общественото мнение“, за Македония обаче се демонстрира „някаква огромна смелост“ въпреки общественото мнение.

Готови са да направят националното предателство„, подчерта евродепутатът.

Правителството ни демонстрира „позорно поведение“ и ние „се скатаваме, снишаваме“. Заради „жалките коалиционни разправии на Кирил Петков“ и заради „бившата комунистическа партия“ не можем да окажем военна помощ на Украйна с отбранителна техника, смята Андрей Ковачев.

Страните в ЕС трябва „да се събудят от дълбокия сън, че когато се снишаваме, която и да било страна, тя ще бъде пожалена от господаря„, изтъкна Ковачев.

По отношение натиска върху България да вдигне ветото за начало на преговорите за присъединяване на РС Македония към ЕС Ковачев заяви: „Не знам защо трябва ние да бързаме“.

Според Ковачев в РСМ се страхуват да направят крачката напред и да загърбят югонаследството, а Северна Македония „е най-малко реформирана, заедно със Сърбия, от другите бивши югославски републики„.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Русия е повредила ключов мост край Одеса (ОБНОВЕНА)

Русия нанесе два ракетни удара и повреди стратегически мост в Одеска област в Украйна, съобщиха Украинските държавни железници и местните власти в сряда. Това можело да повлияе на украинските планове за разширяване на износа през дунавските пристанища, предава Ройтерс. Мостът свързва територията на Украйна с част от Одеска област в

Read More »