Андрей Гюров се надява коалицията да подкрепи оставката на Стефан Янев

Екип на News24sofia.eu
Views 12920
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Министърът на отбраната Стефан Янев не защитаваше позицията, която се следва от българското правителство„. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пред БНТ.

Това, което ние заявихме, че в нашето управление, ще се водим от принципни позиции с важните и отговорни решения в защита на националния интерес, обясни Гюров.

По думите му, въпреки че има пъстра коалиция, но когато има война, правителството трябва да действа в една посока и с обща позиция. ПП са благодарни на Стефан Янев за неговата работа в Министерство на отбраната и за развитието на армията, но в настоящата ситуация НАТО и ЕС трябва да говорят в един силен глас, за да се върви към деескалация на конфликта и спиране на военните действия, коментира Гюров.

Той не може да каже, че има грешка Стефан Янев, но има разминаване на позициите за войната в Украйна. Всички действия, които предприема правителството ще бъде съгласувана с общата стратегия на ЕС спрямо Украйна. По различни теми в управлението, има различия в коалицията и това е нещо, в което в коалиционните споразумения, са се ангажирали, че ще търсят единни решения. Така днес, когато се гласува оставката на министъра на отбраната в Народното събрание коалицията ще подкрепи неговата смяна. В рамките на нормалната комуникация между институциите, промените в кабинета били съгласувани и с държавния глава. В сектора на отбраната, който попада в рамките на управлението, има свободата да назначава и определя министрите, като коалиционните партньори ще подкрепят това, смята Гюров.

Той не мисли, че има конфликт между премиер и президент за смяната на Стефан Янев.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Австралия ще финансира закупуването на оръжия за Украйна

Австралия ще отдели сумата от 75 милиона австралийски долара (50 милиона щатски долара) за закупуването на смъртоносни отбранителни оръжия за Украйна, включително ракети и муниции, информира Агенция Ройтерс. Това заяви министър-председателят Скот Морисън. Това е рязка смяна на позициите на правителството. Миналата седмица беше обявено, че Австралия няма да финансира […]