Андрей Делчев доволен, че парите на „Лукойл“ остават в България

Views 4297
0 0

Безспорен успех на правителството. Фактът, че „Лукойл“ се връща тук да си плаща данъците, само в България, като производител, е безспорен успех и резултат на трудни преговори. Това заяви Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация пред БиТиВи за решението на „Лукойл“ да плаща данъците си в България.

Според Делчев отстъпката за гориво от 25 стотинки за литър гориво е стимул за потребление на обществото. Мярката била критикувана като несправедлива, но идеята на регламента, който е уреден, е, че парите, които се изземват от нефтопреработвателните предприятия трябва да бъдат разпределени справедливо, а не дискриминационно, настоя Делчев.

Трябва да се направи така, че най-уязвимите да бъдат най-защитени, настоя Делчев.

От Българската петролна и газова асоциация на 100% давали отстъпката от 25 стотинки за литър гориво.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива от своя страна заяви, че 40% от бензиностанциите не са давали отстъпката за гориво. Не трябва държавната помощ за горивата да се дава през частните компании, настоя Хаджидимитров и допълни, че с едни 25 стотинки при нормален семеен бюджет сумите, които ще получат хората ,няма да бъдат толкова големи, за да ги направят щастливи.

Той смята, че в последните седмици на декември горивото може да падне и под 3 лева.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Ива Митева: Наближават нови избори, смесеното гласуване е най-лошият вариант

Предполагам, че наближават избори отново, за да се форсират промените в Изборния кодекс. Toва заяви бившият председател на 46-то и 47-то Народно събрание Ива Митева от „Има такъв народ“ пред БиТиВи. Според нея смесването на хартиеното с машинното гласуване е най-лошият вариант. Бюлетината от машините се превръща в бюлетина на […]