Анастас Герджиков покани Радев на дебат

Ако откаже дебат – поне да даде отчет

Прочитания 40271
0 0

Анастас Герджиков кани настоящия президент и свой опонент Румен Радев на дебат. Учуден е защо той бяга от такъв. Ако откаже дебат – поне да даде отчет на българите за свършеното последните години, това заяви Гержиков в студиото на БТВ.

Проф. Анастас Герджиков е кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет, но с подкрепата на ГЕРБ/СДС. За вицепрезидент е номинирана полковник Невяна Митева, която той си избрал измежду други военни, които обаче били мъже.

Президентът трябва да е надпартийна фигура, а да протегне ръка на всички, за да има реално мнозинство в НС да работи и да се създаде правителството, коментира Анастас Герджиков, издигнат от ИК за президент.

Президентът вместо да разединява партиите, да ги обединява, ако бъде избран, категоричен е той.

Не е нужна президентска република, а да се засили ролята на ветото чрез друг правен механизъм, чрез който да влияе по-силно, предложи Герджиков.

Той коментира и бежанската вълна – сега се отнасяме към ЕС и НАТО половинчато, трябва да сме активни във вземането на решенията, смята той.

Анастас Герджиков изказа мнение и за пандемията и призова всички българи да се ваксинират. Пропуснатите месеци се отразяват фатално на заболели и смъртност, смята той.

Идеята, ако не се въведе зелен сертификат, да се затвори всичко, не е състоятелна. Зеленият сертификат е чудесна идея, но в държава със 70% ваксинация, при нас сега няма как да се въведе, защото ще е наказание, а не превенция, смята още Герджиков.

Трябва да се направи това, което служебното правителство прекъсна – да се увеличи ваксинацията, не със смарт часовници, тъй като хората са загубили доверие във властта, е мнението на кандидатът за президент.

Той призова да се доверяваме на учените.

/Снимка: БГНЕС

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

50 пъти за месец Булгаргаз пише на Софийската топлофикация

Към момента задълженията на „Топлофикация“ към „Булгаргаз“ са 121 млн. лв. и всички са просрочени. Това заяви директорът на „Булгаргаз“ Николай Павлов в сутрешния блок на БНТ. По думите му миналата седмица са преведени 10 млн. лв., но е крайно недостатъчно, за да може „Булгаргаз“ да заплати задълженията към своите

Read More »