Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Анализатори: Путин първо иска бързо да постави Украйна на колене

Владимир Путин, снимка: ЕПА/БГНЕС

На руския президент Владимир Путин не му трябват големи жертви, той трябва бързо да приключи конфликта. Той е готови да води разговори, но първо иска да постави Украйна на колене и да говори със силата на оръжието. Toва заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред БНТ.

По думите му това не е дълготрайна окупация на Украйна, а унищожаване на военния потенциал на украинската армия. Русия унищожава всичко, което е получено през годините от западните партньори на Украйна.

В момента, в който беше взето решението членството в НАТО на Украйна и Грузия да бъде изнесено напред във времето, президентът на Русия има лесен план за действия. „Дезинформационната кампания беше много удобна за Русия и доведе до едно паническо бягство и недоверие„, коментира Керемедчиев.

Това, което в момента ще стане е, че Полша ще бъде авангарда на съприкосновение на силите на НАТО. Полша ще бъде първият пункт за внасяне на ново тежко въоръжение и основният пункт, през който ще излизат бежанци и ще влиза ново оръжие, очаква Милен Керемедчиев.

Путин се стреми към бързо разрешаване на този военен конфликт, но говорим за блиц крик с максимална мощ на руската армия, затваряне на Крим без Донецк и Луганск и продължаваме по устието на река Днепър до Киев, обясни той.

Влизането в Украйна, където руснаците смятат украинския народ за братски и славянски, среща протести и в самата Русия, колкото и да са ограничени и подтиснати от режима на Путин, те се увеличават, отбеляза Керемедчиев.

Според него рано или късно, но Украйна върви към разцепване. Киев малко или много ще бъде под много тежка възможност да провежда дипломатически действия. Идеята е да не се влиза в пълномащабна военна операция, възможностите на комуникация на Зеленски с външния свят ще бъдат минимализирани и целта е или да бъде поставен мароинетен режим, или само западната част да се нарича Украйна, каза още Керемедчиев.

Експертът по сигурност Славчо Велков добави, че трябва да бъдем толерантни към съдбата на хората, които бягат от военните действия в Украйна. Действията започнаха с една многоходова информационна операция, чиято цел е била да се заблуди Западът и НАТО за приблизителната и истинската дата за военните действия, посочи Велков.

Според Славчо Велков това не е обикновено военно настъпление, а се вижда почти безконтактна война от три направления – от изток, север и юг главно към столицата и големите градове с използване на ракетни средства и на практика това е една хибридна война. Руските войски все още не са в Киев, но те са на подстъпите на Киев. Киев е огромен град, с интересна архитектура и ако руската армия започне бойни действия за овладяване на Киев в града, това ще усложни значително нещата, предупреди Велков.

По думите му многото жертви могат да нагнетят голямо напрежение в Украйна и в Русия. Когато се говори за преговори, става въпрос за форма на капитулация, смята Велков и добави, че Русия няма да преговаря със Зеленски и неговият кръг. Победителите избират с кого ще преговарят и това ще бъдат преговори от руска страна с военна група делегация на територията на Минск. В ролята на посредник се явява Китай, прогнозира Велков.

Той посочи, че украинската армия не е проблемът на Русия. Украинската армия е жива, но непрекъснато дава жертви.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Ден за размисъл преди президентските избори в РСМ

Днес е ден за размисъл преди първия тур на...

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

КЗК: Производителите на слънчоглед допринесли за повишаване на цената на олиото

Действията на производителите на слънчоглед са допринесли за рязкото...

Норвегия призова за възобновяване на финансирането на Агенцията за палестинците

Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията...

Обединеното кралство ще отдели 2,5% от БВП за отбрана до 2030 г.

Великобритания ще повиши разходите си за отбрана до 2,5%...

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд. долара за Украйна

САЩ подготвя пакет от военна помощ от 1 млрд....

Китай отхвърля обвиненията на САЩ, че подпомага руската отбранителна индустрия

Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин отговори на...

Соломоновите острови на кръстопът между Китай и САЩ

Соломоновите острови са в очакване за сформирането на правителство,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

Първа реакция от Киев: Благодарим съюзници, заедно ще победим

Андрей Ермак, влиятелният ръководител на канцеларията на президента на...

Мъртви делфини стоят от няколко дни на плажа в Кранево

Граждани сигнализират за мъртви делфини на плажа в Кранево,...

Живко Коцев е обвиняем за участие в престъпна група (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен...

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img