АМ „Хемус“ се строи по старите договори на ГЕРБ въпреки заканите, установил Дончев

Views 5975
0 0

Участъкът на автомагистрала „Хемус“ между Боаза и пътя Плевен-Ловеч към момента се строи активно. Това обаче ставало по старите договори, подписани още при управлението на ГЕРБ, въпреки заканите на новата власт и констатациите им за корупция в процедурите.

Това стана ясно от изказване на вторият човек в ГЕРБ и бивш вицепремиер по еврофондовете Томислав Дончев по време на брифинг на партията, в която участва и експремиерът Бойко Борисов.

Нека припомним всички политически заявки за АМ „Хемус“ – тя щяла да се построи, но на база нови договори, честни и прозрачни процедури. Звучи чудесно. Аз обаче пътувам всяка седмица по това трасе и наблюдавам, че от седмица има видимо оживление и магистралата се строи след една година пълен застой. На база на какви договори се строи? Не съм забелязал някой да е провел нови процедури„, каза Дончев.

Нали инхаус процедурите бяха порочни и корупционни? Защо тогава магистралата се строи на база старите договори? И по същественото – защо трябваше да има една година пауза в строителството„, отправи реторичен въпрос към новата власт той.

Като доказателство за некомпетентност според него Дончев даде и обвиненията на новите управляващи, че тунелът под Шипка бил проектиран само с 2 ленти. „Пътят до там е двулентов. Ако има четири ленти в тунела, значи, че всеки ще изпреварва в него.“

Дончев направи и мрачна прогноза що се касае и до Плана за възстановяване и устойчивост, от която страната ни чака милиарди евросредства. Според бившия министър с ресор еврофондове има реална опасност България да не получи нито цент по плана по подобие на изминалата 2021 г.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Борисов пита: Нали изчезвали по 8 милиарда - къде са и защо теглят нов дълг?

Защо се налага емитирането на нов дълг (от 7,3 млрд. лева за 2022 г. – бел.ред.), когато новата власт заявяваше, че от бюджета при управлението на ГЕРБ изчезвали по 8 млрд. годишно. Такъв косвен въпрос отправи към управляващите бившият премиер Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията си в […]