Александър Николов: Ако някой има по-добри решение за газа, да каже

News24sofia.eu
Views 10145
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Грозно е да се работи със страховете на хората предизборно. Ако някои има по-добро решение за доставките на газ, да заповяда и да каже. Затова призова енергийният министър в оставка Александър Николов пред БНТ.

Природен газ има наличен, но трябва да се направят така решенията, за да може разходите да бъдат поносими, изтъкна Николов. Газохранилището в „Чирен“ се пълни с количества газ, договорени от „Булгаргаз“. Има и няколко частични танкера с газ, договорени от Европейската комисия. Много е лесно да говори за енергетика по време на криза, посочи Николов.

Александър Николов няма притеснения от работата на върнатия шеф на КЕВР Иван Иванов.

Той е убеден, че желанията на президента Румен Радев е за стратегическо правилно развитие на България. Александър Николов определи като много разочароващо последните 7 месеца, в които няколко пъти в много дълбоки детайли се опитал да обясни проблемите в енергетиката на всички негови колеги, включително и на премиера в Министерски съвет. През последните няколко седмици всички решиха да влязат в странна предизборна реторика, което е тъжна за обществото, посочи Николов.

По думите му обществото има много хубав филтър и е страхотен лакмус, когато един човек се държи искрено и кога говори празно. Когато се търсят решения в енергетиката по време на криза, се търси първо максимално позитивния ефект и максималната гъвкавост за тези, които предстои да дойдат, уточни Николов.

Той подчерта, че природният газ отдавна не е енергиен ресурс, а е политически инструмент. Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова няколко пъти се опита да спекулира по темата – няма нещо, което да не се е опитал да направи „Булгаргаз“, увери Николов.

Според него, ако се погледне на по-широк план Европа без „Газпром“, не може да оцелее, но ако погледнем само за България договорът, който има България с „Газпром“ и ако се изпълнява, ще има относително добър баланс на газ. Не мога да претенциозно да съветвам следващият отбор на управляващите, допълни Николов.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Тошко Йорданов: Няма да правим предизборна коалиция

Не сме се явявали на избори в коалиция и не знам откъде излезе това твърдение, няма да правим предизборна коалиция, още по-малко с ВМРО, каза Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“ в ефира на Нова телевизия. Никой не знае с колко депутата ще бъде в следващия

Read More »