Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Александър Дунчев: Ако БСП подкрепят промяната в полза на народа, ще ги подкрепим

Снимка; архив БГНЕС

Не виждам повече от 1/3 почтени хора в това народно събрание. Това заяви пред БНТ депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, бивш изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите към Министерството на земеделието, горите и храните.

Повод за думите му бе въпрос относно намерението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за създаване на кабинет на БСП. „Това е логично решение на Румен Радев ,това е част от пътя, който да извървим. Поне 1/3 от депутатите са почтени, има ги във всички партии, само за ДПС не съм сигурен. Те (почтените) искат промяна и работеха за нея„, каза Дунчев.

По думите му от ПП продължават да правят промяната на парче. Боря се в горите да осветяваме схемите. Ако БСП извадят алтернатива за промяната, за която ползите за народа ще са повече отколкото вредите, ще ги подкрепим, каза Дунчев.

Той обясни, че за седем месеца в парламента вече познават четирите краища на пленарната зала. Ако успеем да убедим обществото, че наистина полагаме сили за промяна, ще успеем повече почтени хора да влязат в управлението, смята депутатът.

Част от колегите ни много държат да продължим, да направим каквото може при този състав на депутатите. Ние до последно се борим за някаква промяна, всички колеги имат по 50-60 парламентарни въпроса (за парламентарен контрол), това не е било„, каза Дунчев. Въпросът е да има някакви резултати от нашите усилия. Ако хората не оценят тези усилия, ще отидем на избори, обясни той.

Запитан за закуската в американското посолство и дали няма намеса в българската политика от страна на чужди дипломатически мисии, Дунчев каза: „Нямам контакт с американското посолство. Днес отивам в Копривщица рамо до рамо с БСП срещу фирма, свързана с ГЕРБ. В Ихтиман утре с ГЕРБ ще се борим срещу фирма, свързана с ДПС. Нямаме зависимост нито от партия, нито от посолства, водим се само от желанието за промяна. Не виждам повече от 1/3 почтени хора в това НС.„.

Дунчев изтъкна, че се разбира на база професионализъм с колеги от различни политически партии. „Работя с някои от колегите в ГЕРБ – с Десислава Танева направихме много промени в горите, но последните седмици нещата вървят по-зле от колкото по времето на ГЕРБ. Не всички министри, излъчени от това народно събрание са почтени. Един от тях – зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев бе уволнен по мое искане от (премиера в оставка) Кирил Петков.„, каза Дунчев и обясни, че според него Добрев е защитавал определени интереси.

Защо Министерството на земеделието и горите не предприема никакви мерки за защита на горите, запита той и даде пример със стопанство Юндола, което е към МОН, където няма схеми. „Там са приложили всички мерки, там държавата печели 3 пъти повече от останалите. Имаме стопанство, където това се прилага, имаме още 170 стопанства, където това не се прилага и се краде„, обясни Дунчев.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

БНБ няма да участва в сянката на политическия процес

Не е добра идеята да се въвлича Българската народна...

Естония бърза да удвои разходите за отбрана заради Русия

Естония трябва да удвои разходите за отбрана през следващите...

Патриарх Кирил: Западът е изпаднал в сатанизъм, Русия води „свещена война“

Участниците в Руския народен сабор и руският патриарх Кирил...

Адмирал Ефтимов иска повече средства за отбрана

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов настоя повече средства...

Разрушеният мост в Балтимор ще доведе до милиарди застрахователни искове

Разрушеният мост "Франсис Скот Кий" в Балтимор, е препречил...

Гръцкото правителство се изправя пред вот на недоверие

Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис се изправя пред...

Павел Манченко застава начело на Агенция „Митници София“

Павел Манченко бе назначен за директор на Териториална дирекция...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия печели световната зърнена война

Земеделските производители в цяла Европа излязоха на протести през тази година,...

Израелски министър напуска правителството на единството на Нетаняху

Израелският министър Гидеон Саар, който се присъедини към извънредното...

Русия ще наложи вето на резолюция за КНДР в СС на ООН

Има голяма вероятност Русия да наложи вето на резолюция...

Зеленски за коментара на Путин: Терорист обвинява Киев в терор

Сега е изключително важно да се грижим за нуждаещите...

ЕС обмисля как да попречи на китайската помощ за руската армия

Европейският съюз (ЕС) и неговите съюзници обмислят стъпки за...

Турция и страните от Персийския залив преговарят за пакт за свободна търговия

Турция и Съветът за сътрудничество в Персийския залив (GCC)...

САЩ потвърждават участието на ДАЕШ в атаката в руската концертна зала

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на...

МВР шефът бил поканен от Кирил Петков да влезе в кабинета

"Не знам какво против мен имат, може би не се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img