Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ако Украйна не се защити, кой ще е следващият, пита Плевнелиев

Росен Плевнелиев, снимка; БГНЕС

Какво още трябва да се случи, за да изберем между добро и зло, пита Росен Плевнелиев, президент на РБ 2012 – 2017 г., който в студиото на БТВ разкритикува сериозно „разкрачената позиция на правителството“ във връзка с кризата в Украйна. „Но самата коалиция е изкуствено създадена и има огромни противоречия в нея„, каза още той.

С всички сили трябва да помагаме на Украйна, включително и с оръжие, според Плевнелиев. „Ако Украйна не се защити, не се запази, основният въпрос ще е „Кой ще е следващият?

Все пак Плевнелиев заяви, че чест му прави на Кирил Петков“ опитът да защити евроатлантическата ориентация на страната и то последователно.

Според Плевнелиев само БСП се заиграва с популистки тези и то за да не загуби онези 1/3 от българското общество, които, по необясними причини“ продължават да са русофили и путинисти. Чист популизъм е и позицията на БСП да гласува против нидерлански изтребители да помагат за охраната на българското небе. „А точно сега би трябвало да имаме твърда и ясна позиция, в крайна сметка в Черно море ври и кипи от крилати ракети„, посочи Плевнелиев.

Росен Плевнелиев изказа задоволство от факта на смяната на военния министър Стефан Янев. Президентът бе един от първите, които публично призоваха за неговата оставка. Плевнелиев заяви, че е приятно изненадан от новия военен министър Драгомир Заков, като ново лице в българската политика, с ясни позиции. Очаква обаче да види неговата реална политика, стана ясно от думите на Плевнелиев.

Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам реално обяснение, дълбоко съм притеснен.“

Според Плевнелиев, Румен Радев е в международна изолация, особено след многократните му изказвания, че Крим е руски. „Практически дипломацията днес не работи, тя няма шанс и това е много лоша новина за нас, защото всеки генерал знае, че може да спечели войната, но не може и не знае как да спечели мира. А той се печели само и единствено с дипломация„, заяви Плевнелиев.

Повече от 300 общественици, бивши президенти и премиери, нобелови лауреати, световни интелектуалци и международни юристи, сред тях и Росен Плевнелиев, искат Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специален международен трибунал заради престъпление срещу човечеството и агресията в Украйна. Тази седмица във всички световни медии ще излезе този апел.

Това е нещо коренно различно от действащите съдилища за престъпление срещу човечеството. Това е специален съд по примера на това, което бе създадено след края на Втората световна война срещу нацистите„, обясни Плевнелиев.

Плевнелиев продължава да е в постоянен контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко. „Порошенко в момента е с „Калашников“ и организира гражданската защита на Киев, а Юшченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов съветник„, разказа той.

Те са наясно, че Путин няма да спре, докато не вземе цяла Украйна. Той няма друг шанс, освен да „инсталира“ марионетно правителство, защото ако изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва„, коментира Росен Плевнелиев, който е на мнението, че това, което в момента се случва в Украйна, вече се е случило в България на 9 септември 1944 г.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Енергийният регулатор на ЕС : Европа все още се нуждае от руски втечнен газ

Енергийният регулатор на ЕС предупреди, че блокът все още...

ФБР: Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ

Китайски хакери са проникнали в критичната инфраструктура на САЩ...

Даниел Митов се отказва от Външно министерство (ОБНОВЕНА)

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ПП-ДБ: Сиамските близнаци Пеевски и Борисов са завладели държавата

Живко Коцев стана жертва на компроматна война. Това заяви...

Отменен полет блокира 120 българи са на летището в Дубай

Отменен полет заради извънредната ситуация след поройните валежи е блокирал 120...

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени военни пилоти

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на...

Младеж е в ареста за домашно насилие над 17-годишното си гадже в Горна Оряховица

20-годишен младеж е арестуван в Горна Оряховица за причиняване...

Британски генерал: Сянката на поражението надвисва над Украйна

Украйна може да бъде изправена пред реална заплаха от...

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

„Хизбула“ атакува с дрон израелска военна база

Ескалация на напрежението в Близкия изток

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img