АКФ пита прокуратурата за изнесената информация от Гешев

News24sofia.eu

Поради големия обществен интерес

Views 27975
0 0
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu /Васил Димитров

Относно изслушването и дебат в постоянната Комисия по конституционни и правни въпроси към 46-то Народно събрание, главният прокурор Иван Гешев изнесе информация за това, че прокуратурата е образувала досъдебни производства срещу общо 4 организирани престъпни групи, осъществявали престъпна дейност срещу изборните права на гражданите на изборите за парламент, проведени на 4.04.2021 г.

Поради големия обществен интерес Антикорупционният фонд (АКФ) е отправил искане до прокуратурата за достъп до обществена информация по следните въпроси, свързани с изнесената от главния прокурор информация:

На каква процесуална фаза се намират тези 4 производства?

Внесени ли са обвинителни актове срещу конкретни лица по тях?

Колко общо са образуваните досъдебни производства по състави по Наказателния кодекс, свързани с престъпления срещу изборните права на гражданите?

По колко от тях са внесени обвинителни актове?

По колко от тях са постановени осъдителни присъди, оправдателни присъди и споразумения?

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ДПС решени да изнесат факти, скрити зад "миловидното лице" на Кирил Петков

Сигналите, които получаваме, са сериозни и ще изнесем факти и обстоятелства, които се крият зад това миловидно лице. Това заяви пред bTV Хамид Хамид от ДПС за икономическия министър Кирил Петков. Той обясни, че от движението не са споделили на държавния глава Румен Радев, докато не съберат достатъчно факти, но

Read More »