Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ахмед Доган към ДПС: Ако изпреварвате другите с много, ставате събирателен образ на врага

Не забравяйте, че за да бъдете равнопоставени с другите политически сили, трябва да сте една крачка, но не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е непоносимо за тях, тогава ще се превърнем в събирателен образ за врага за всички.

С такова предупреждение се обърна почетният председател на ДПС Ахмед Доган към партийния актив по време на онлайн конференцията на движението днес, на което се очаква да се преизбере за втори мандат председателят Мустафа Карадайъ.

Изображение 509415

Обръщението на почетния председател бе прочетено от евродепутата Илхан Кючюк.

Доган посочи, че този императив е валиден за всички формации, които се появяват на бял свят като съпротива срещу асимилирането на тяхната идентичност. Намирането на оптималния баланс – съотношението какви сме и как искаме да се легитимираме съобразно политическото време в обществото, е изкуството за правене на политиката, казва почетният президент на ДПС.

По думите му коронавирусът е променил начина на живот на хората и е показал колко много сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се – и това ще мине, но нищо от досегашния живот няма да има същата форма и осмисленост, стана ясно думите на Доган.

За една година от своето коварно шествие по планетата COVID-19 преобрази политически реалности, смени политически субекти, показа дефицитите на държавните институции и техните функции в обслужване на обществото, удари икономиката и издигна здравната сигурност на гражданите в основен приоритет на всички държави, подчертава Доган.

Това е шокирало политическия елит, защото проблемите са били загърбени и отлагани във времето. Сътресенията от промените ще бъдат съизмерими с промените в климата, с мащабни войни или с финансово-икономическа криза в планетарен мащаб. Точно в такъв критичен момент от живота на човечеството изрази като „глобално единство“, „обединени усилия“ и „заедност“ са най-често изговаряни призиви към всички, отбеляза Доган.

Според него няма съмнения, че всеки разбира смисъла на тези послания само тогава, когато е надвиснала обща опасност над главите на хората.

Той пожела на всички от ДПС да преговорят уроците за единство и заедност и тъкмо за това задачата на задачите е да се предотвратят очертаващата се на хоризонта хуманитарна катастрофа, настоя Ахмед Доган.

Той бе категоричен, че всички усили трябва да бъдат концентрирани в борбата срещу коронавируса и последствията от него. Доган пожела на всички да бъдат живи и здрави, силни и да отстоят себе си във времето.

За Доган онлайн конференцията заслужава много висока оценка, предвид факта, че е направена по време на пандемия.

Понякога така съм се сърдил на съдбата, че ме направи политик, но като гледам как се появявате, утвърждавате и развивате, значи това е да се извинява съдбата, защото получавам едно огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам как сте модел за другите, акцентира Доган.

Благодаря ви изобщо, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще, особено в контекста на вашата отговорност и на този хъс, който имате.

Ахмед Доган поздравява всички и във връзка с предстоящите празници, които за съжаление няма да бъдат чествани така, както ни се полага.

Най-вече бъдете живи и здрави, благодаря ви, че има, завърши речта си Ахмед Доган

Мощни възгласи „ДПС“ последваха речта на почетния председател.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отмъкнаха 35 палета шампоани от камиона на заспал румънски тираджия в Хаинбоаз

Районното управление във Велико Търново разследва кражба на повече...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Си Ен Ен: Израел забавя офанзивата в Рафах

Бени Ганц настоява за ясен военен отговор

Румен Радев пак настоя за съвместна развойна дейност в НАТО

Насърчаване на съвместната научно-изследователска и развойна дейност в сферата...

Реката в руския Курган достига критични нива

Нивото на водата в река Тобол близо до руския...

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img