Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Адвокати напускат Тръмп седмица преди импийчмънта

Петима от адвокатите от екипа на бившия американски президент Доналд Тръмп се оттеглиха малко повече от седмица преди началото на делото му в Сената, са заявили източници, цитирани от CNN.

Това се случва на фона на разногласия относно правната му стратегия.

Бъч Бауърс и Дебора Барбие, за които се очакваше да бъдат от водещите адвокати, вече не са в отбора.

Източник, запознат с промените, каза, че е взаимно решение и за двамата да напуснат юридическия екип. Като водещ адвокат, Бауърс събра екипа.

Джош Хауърд, адвокат от Северна Каролина, който наскоро беше добавен в екипа, също е напуснал, според друг източник, запознат с промените. Джони Гасър и Грег Харис, също от Южна Каролина, също вече не са замесени в случая.

Според запознати, Тръмп иска адвокатите да твърдят, че изборите са му били „откраднати“, вместо да се съсредоточи върху законността на осъждането на президент след напускането му.

Припомняме, че в края на януари, представители на долната камара на Конгреса на САЩ внесоха в Сената резолюцията за импийчмънт на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен. За първи път в историята на страната Тръмп е президентът, който на два пъти е бил подложен на процедурата за отстраняване от власт.

Самият процес по импийчмънт ще започне след 8 февруари. По време на заседанията членовете на Камарата на представителите ще действат като прокурори, а сенаторите като съдебни заседатели. Сенаторът демократ от Върмонт Патрик Лий ще ръководи процеса.

Си Ен Ен отбелязва, че ако ставаше дума за импийчмънт на настоящия президент, тогава председател щеше да бъде шефът на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс. Именно той беше председател на процеса в рамките на първия импийчмънт на Тръмп, в резултат на който бившият президент беше оправдан.

Като се има предвид обаче, че президентският мандат на Тръмп изтече на 20 януари, ролята на председател за първи път в историята на САЩ е възложена на сенатор.

Контролираната от демократите Камара на представителите на 13 януари одобри резолюция за импийчмънт на Тръмп. Демократите направиха първия си опит да го отстранят от длъжност през 2019 г. Тогава долната камара също одобри обвиненията, но Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, в началото на 2020 г. оправда държавния глава.

Този път процедурата за импийчмънт бе инициирана заради изявления, направени от Тръмп на 6 януари. На този ден негови поддръжници щурмуваха Капитолия.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Армения върна 4 села на Азербайджан

Разположени на тяхната обща граница

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаният за стрелба в София се целил в гарги

Това обяснил самият той пред полицията

Главчев продължава с масовата смяна на заместник министри

В Министерството на иновациите и растежа, МОСВ и МТСП

Колко близо е Иран до ядрените оръжия?

Тъй като ядрената сделка от 2015 г. между Иран...

С над 3000 подписа сдружение настоява за удължаване на АМ Струма

Жителите от района на Кресненското дефиле са събрали над...

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

Русия: Осем жертви след украински обстрел по Запорожка област

Евгений Балицки, високопоставен руски служител в Запорожка област на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img