Ад при голямото завръщане, над 400 000 автомобила се връщат в София (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Към обяд трафикът на входа на столицата при магистрала „Тракия” е интензивен, но без образували се задръствания

Прочитания 9847
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Засилен трафик към София се очаква днес. Причината – в Светлата седмица работните дни бяха само два и много хора сляха почивките си между Великден и Гергьовден. На 29 и 30 април над 500 000 души тръгнаха на път от София към провинцията. Затова и очакванията са през днешния ден да има засилен трафик.

Към обяд трафикът на входа на столицата при магистрала „Тракия” е интензивен, но без образували се задръствания, съобщи фоторепортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Светломир Стоянов.

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu /Светломир Стянов/

Очакваме около 400 000 автомобила да се върнат в столицата. На 4-и май едва 90 000 коли са влезли в София. Движението ще е значително натоварено и апелираме водачите да не предприемат рискови действия и да планират пътуването си”, каза инж. Даниел Иваничков от АПИ, предаде Нова телевизия.

При 159-ия километър на магистрала „Тракия” е организирано реверсивно движение, като в посока София ще има две ленти за движение.

Обходният маршрут за улеснение на трафика във Владая е използването на „Струма”. За „Тракия” апелираме да се използва Подбалканския път, който е в доста добро състояние”, каза още инж. Иваничков.

Инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция обясни, че всички технически средства за контрол на скоростта са на терен.

От началото на Великденските празниците до момента са загинали 18 души по пътищата. Нека бъдем внимателни и не усложняваме допълнително ситуацията, която очакваме да е сложна”, апелира Близнаков.

Сутринта на граничния пункт с Гърция „Кулата” обстановката е спокойна. Очакванията са трафикът да се засили значително заради интензивното движение в посока южната ни съседка през изминалите дни.

Проблематични точки са „Кресненското дефиле” и отсечката между Благоевград и Симитли.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/
Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Бавенето на проверката на "Градус" нанася щети на капиталовия пазар

Владислав Панев Финансист. Съпредседател на „Зелено движение“. Общински съветник в София от „Демократична България“. Депутат в 45-ото Народно събрание от групата на „Демократична България“ и член на комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ Коментарът е от профила на автора във „Фейсбук“. Преди малко прокуратурата съобщи, че е започнала проверка на твърденията […]