АБВ виждат вече химикалката на Борисов за изборите догодина

Прочитания 261
0 0

Премиерът Бойко Борисов взима всички възможни мерки, за да може да си купи изборите през следващата година. За това предупреди на брифинг в централата на АБВ Румен Петков. Според него в момента тече поредният съществен принос към отвращаването на хората от изборите. По този начин нещата остават в химикалката на Борисов, каза той.

По отношение на антикризисната мярка „60/40“, въведена от правителството за подпомагане на бизнеса за кризата от коронавируса, Петков коментира, че това е тотален провал, а фирмите с оборот под 30 хиляди били подложени на терор.

От АБВ виждат безсилието на правителство да подкрепи икономиката. Мерките, които били предприети, са със смущаващ резултат, не съмнителен. Според Петков мярката достигнала до „Лудогорец“, „Дунав“ и столичната градска мобилност. АБВ разкритикува и другата антикризисна мярка на правителството – грантовата подкрепа от 3 до 10 хил. лв. за предприятията с малки накърнени обороти от миналата година.

По думите на Румен Петков мярката била изчерпана за три дни. Обемът средства, които били предвидени, вече били раздадени, а фирмите, които ползвали мярката, били подложени на терор, изтъкна той.

„Една ефективна мярка нямаме за икономиката и констатираме, че правителството не е способно да започне дебат за структурирането и ползването на 30 млрд. лв., каквато е последната информация от ЕК. България ще може да разполага с тях в периода 2021-2024 г.“, напомни лидерът на АБВ.

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева от своя страна запита кой ще понесе персоналната отговорност за забавянето на „Балкански поток“. Тя напомни, че единствено от АБВ предупредили, че „Балкански поток“ ще се забави с изграждането си и няма да бъдат спазени сроковете.

Ганчева се позова и на думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че енергийният проект нямало да бъде изграден до края на 2020 г. Това означава, че проектът ще работи и ще има транзит на газ евентуално в началото на следващата година, предполага тя.

От АБВ правят сметката, че забавянето на проекта ще лиши страната ни от минимум 230 млн. лв.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Next Post

КС отхвърли искането на Манолова за отмяна на единната цена на водата

Конституционният съд отхвърли искането на бившия омбудсман Мая Манолова за отмяна на единната цена на водата, съобащват от съда. Припомняме, че Манолова настояваше да се отмени разпоредбата от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги (ЗРВКУ), която въвежда принципа на единна цена водата на обособена територия. Според лидера на

Read More »