Реклама

https://www.gerb.bg/bg

АБВ: Управлението на ГЕРБ е по-опустошително от COVID-19

Управлението на ГЕРБ се оказва по-опустошително от пандемията COVID-19 за българската енергетика. На пресконференция на АБВ заместник-председателят на партията Любомира Ганчева представи анализ на дружествата в енергийния сектор и предупреди, че сектор „Енергетика“ изпраща изключително трудна година.

За Ганчева е притеснително защо другите партии не следят процеса. Защо институциите в България, отговорни за сектор „Енергетика“, мълчат, запита тя, според която не става въпрос просто за мълчание, а за безстопанственост.

От АБВ са изпратили писмо до ДАНС и енергийния министър Теменужка Петкова за присъствието на посланик Херо Мустафа в стратегическия обект АЕЦ „Козлодуй“. Лидерът на АБВ Румен Петков запита по чия инициатива е организирано посещението на Херо Мустафа, кой и кога е завел искане за издаване на разрешение за достъп, както и кой и кога е одобрил това искане.

Трябва да е ясно, че ако оставяме по този начин грубо, вандалски, да ни съсипват енергетиката, основната вина и отговорност за това, че 2 млн. българи с трудност разнасят жалкия остатък от мизерния си живот по земята, е на САЩ, посочи Петков.

Ние искаме да инициираме европейска позиция, която да гарантира енергийната сигурност на Европа, настоя той.

Според лидера на АБВ-младежи Пламена Заячка политиката на България спрямо Република Северна Македония може да се окачестви като 3 години загубено време.

Ако не провал, как друго може да се нарече моментът, в който сме стигнали. Ние се намираме в най-ниската точка в отношенията между двете държави дори от преди подписването на договора за приятелство, добросъдество и сътрудничество, стана ясно от думите й.

Антибългарската риторика от Македония е с плам и жар, който трудно може да бъде описан, категорична бе Заячка.

Тя изтъкна, че три години правителството е отказвало да заеме категорична позиция и е бягало от въпросите на двустранните ни отношения.

В момента се говори за пренаписване на учебниците, които с Македония са с много ясна антибългарска насоченост. Това може да е въпрос на комисията за обсъждането, но решението трябва да е от страна на правителството. Тук се вижда много ясно липсата на политическа воля, посочи Заячка.

Според нея със спирането на Македония спираме Албания и си разваляме отношенията с две съседни на България държави. Това, ако не е провал, как може да се окачестви, запита Заячка.

АБВ били дали точна формулировка, която, ако е била приета и правителството е настояло тя да се формулира, сега е нямало да се разправяме за всеки един патриот и деец на Вътрешното македонско революционно движение. Това са провалени отношения не само със Северна Македония, това е проваленият приопитет на председателството на България на Съвета на ЕС, каза още Заячка.

Тя коментира и решението за преименуването на празника 24 май в „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“. С преименуването на 24 май управляващите дават директо основание да празнуват Ден на македонската писменост, подчерта Заячка.

Тя определи като катастрофа и трагедия решението на парламента за преименуване на празника. Решението за преименуване на 24 май е политическо, което показва, че от една страна патриотите не искат Македония да влиза в ЕС, за да могат да продължат да продават паспортите си за европейско гражданство чрез България и им показва как целта им е да си втвърдят електората, категорична бе Заячка.

Другите, приели и подкрепили това предложение, е вече известната патерица на ГЕРБ – „Воля“, която може да се кандидатира или да се бори за мястото на „Атака“ в кабинет „Обединени патриоти“ 2. При всички положения тук се вижда ясно отстояване на партийния, но не и на националния интерес, каза още Заячка.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Румен Радев: Решението за либерализацията най-сетне се случи със сериозно закъснение

Същите хора, които отхвърлиха ветото върху промените в Закона...

Николай Денков: Аферата с „Митниците“ е скалъпена

Няма съмнение, че историята с митници е скалъпена. Асен...

Забраната за реклама на хазарта е приета на първо четене

Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама...

Министър Малинов: Финансовото състояние на Мини „Марица Изток“ е влошено

Финансовото състояние на Мини "Марица Изток" е влошено. По...

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще ни дават ли отново „магически хапчета“ преди изборите?

Социологът Димитър Ганев заяви, че избирателната активност няма да...

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Израел щурмува отново Хан Юнис

Израелските войски си проправиха път обратно в източната част...

Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев по аферата с митниците

Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да било....

МВФ предупреждава за икономическите рискове от военните конфликти

Международният валутен фонд (МВФ) в петък не успя да издаде...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img