Реклама

https://www.gerb.bg/bg

АБВ настояват за отстраняване на Джамбазки от ЕП

АБВ настояват от прокуратурата да поискат от Европейския парламент сваляне имунитета на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, както и да образуват наказателно производство срещу него.

На пресконференция лидерът на АБВ-София Христо Колев заяви, че е много важно реакцията на държавното обвинение да бъде навременна, адекватна и нещата да бъдат придвижени колкото се може по-бързо. Интересното за АБВ е каква ще да бъде реакцията на европарламента за това допустимо ли е един евродепутат да се държи по такъв начин спрямо мирно протестиращите хора.

Колев посочи, че вследствие на действията на Джамбазки е пострадала една жена от протеста, за което си е изкарала и медицинско.

От АБВ отправиха въпрос към вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов какво е щял да направи, ако е бил по време на протеста пред централата на ВМРО – с автомат ли е щял да стреля? От партията в заключение настояха да има наказание за евродепутата Ангел Джамбазки.

Отец Дионисий коментира, че разделенията в обществото са достатъчни и протестиращите биха приели всяка подадена ръка. Недопустимо е поведение на избрани лица да имат такова въздействие върху свой избиратели. Абсурдно е да се твърдят категорични неистини както от вицепремиера Красимир Каракачанов, така и от евродепутата Ангел Джамбазки в националните медии, посочи отец Дионисий.

Според него обществото има последен шанс да се обедини и да си каже истината такава, каквато е в очите. Властта е престъпна и повече няма място в управлението, категоричен бе отец Дионисий, който настоя за по-добри дни в България без ГЕРБ и Обединените патриоти.

Един от участниците в протеста – Петър Недев, запита защо толкова е спаднал медийният интерес към протестите срещу властта. Народът трябва да покаже, че е единен в исканията си за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Ние ще бъдем на площада, докато не го постигнем, категоричен бе Недев, който призова хората да бъдат единни.

Румен Петков запита какво е щял да направи наистина вицепремиерът Красимир Каракачанов, ако е бил на протеста пред сградата на ВМРО. Според лидера на АБВ Каракачанов нямало да направи нищо, защото се „изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище„.

Ние лично от АБВ ще номинираме човек за следващ военен министър със здрави нерви, а не човек, който се изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище, категоричен бе Румен Петков.

Припомняме, че протестът пред сградата на ВМРО беше преди няколко дни, а граждани изпратиха сигнали както до Министерския съвет и прокуратурата, така и до Европейския парламент. Те разпространиха и видео, на която се вижда човек, приличащ на евродепутата, да участва в отбраната на централата на войводите.

По-рано днес самият Джамбазки заяви, че ВМРО са се самозащитавали от вандалския акт и агресия на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Русия видя страх от конкуренция зад енергийните санкции на САЩ

Съединените щати престанаха да крият истинското намерение за въвеждане...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img