АБВ настоява за проверка на строеж на газопровод до Свищов

Views 324
0 0

ПП АБВ сигнализира главния прокурор Иван Гешев за забавяне на срок за изпълнение и над двойно увеличение на стойността на проект за изграждане на газопровод до от страна на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Според партията, след прединвестиционното проучване на „Булгартрансгаз“ ЕАД от 2015 г., стойността на проекта нараства от 9,4 млн. лв. на над 20 млн. лв.

От АБВ се обръщат към главния прокурор с молба да инициира проверка по казуса. Според тях той буди съмнение. 

Заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и посочва, че българското общество повече от всякога има нужда от поемане на персонална отговорност за всяко (без)действие в сектор енергетика, което коства милиони левове публични средства.

От АБВ приветстват разширението и модернизацията на инфраструктурата за пренос и транзит на природен газ на територията на страната, но в същото време смятат, че то, както и останалите разходи на държавни компании, трябва да се извършва на експертна основа и при оптимална цена.

До момента подобни сигнали, адресирани до министър Теменужка Петкова, са оставали без отговор, се казва още в сигнала на ПП АБВ.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Санират още 1951 многофамилни жилищни сгради

Министерството на регионалното развитие има готовност да стартира следващ етап на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради с пилотен проект за обновяване на още 1951 сгради, за които са подадени документи в Българската банка за развитие в срока за кандидатстване, но за тях не е достигнало финансирането. Това обаче […]