744 млн. лв. нужни на ВиК-Хасково, за да изпълни евроизискванията

Прочитания 2209
0 0

Необходимите инвестиции за ВиК инфраструктура за територията на област Хасково са определени с регионалните генерални планове, като за постигане на съответствие със задължителните директиви на Европейския съюз в областта на водите за община Димитровград са необходими 179 млн. лева, а за област Хасково – 774 милиона лева, съобщи Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

На среща в МРРБ с Виолета Комитова и нейният екип, заедно с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и управителите на ВиК-Хасково и ВиК-Димитровград се набелязаха конкретни мерки за решаване на проблемите с водоснабдяването и канализацията в двете общини.

Беше изтъкнато значението на финансирането от фондовете на ЕС и че то ще продължи само при спазване на изискването за консолидиране на принципа „една територия – един оператор“, за да може ВиК операторът дори в малка община като Димитровград, устойчиво да изпълнява функциите си по поддържане на качеството на ВиК услугата според европейските изисквания.

Комитова се ангажира лично да следи и подпомага изпълнението на договорените на днешната среща решения.

Припомняме, миналата седмица стана авария в помпена станция в Хасково и жителите на част от града и няколко близки села останаха без вода, а от местното ВиК-дружество предупредиха хората да не ползват водата за пиене. 

Аварията беше отстранена, но остана забраната да не се пие водата, докато се установи дали всички показатели са в норма.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илияна Йотова: Ние българските граждани искаме своите права, защото сме гражадни, а не поданици

"В най-новата история винаги площадите раждат промяната", каза Йотова