Реклама

https://www.gerb.bg/bg

71 наркодилъри задържани в София от началото на годината – най-много от кв. „Надежда“

71 дилъри на дрога са задържали столичните полицаи от началото на годината, съобщават от пресцентъра на МВР след запитване от странна на Информационна агенция News24sofia.eu по закона за достъп до обществена информация.

Криминалистите от сектор „Наркотици“ при СДП са иззели и следните количества наркотици за първите пет месеца на тази година:

  • марихуана – 15,5 кг
  • амфетамин – 6,3 кг
  • кокаин – 270 грама
  • хероин – 200 грама
  • екстази – 606 таблетки

Освен специализирания сектор в Столична дирекция „Полиция“, към всяко РПУ в София има звено, работещо за предотвратяване на наркоразпространението в столицата.

Гражданите могат да съдействат на полицията с конкретни сигнали при гарантирана анонимност, уточняват от СДП.

Някои открояващи се случаи:

Поредният доставчик на дрога „по заявка на клиента“, бе задържан от служители на сектор „Наркотици“ в СДП при спецоперация на 10 юни в ж.к.“Сухата река“, съобщи преди време първо News24sofia.eu.

Момчето е само на 15 години и досега не е попадало в полицейските регистри.

От него са иззети 23 полиетиленови топчета с прахообразно вещество, за които експертизата установила, че е хероин. Непълнолетният куриер бил използван от двама опитни дилъри – 30-годишни, неведнъж залавяни с наркотици.

Те приемали заявки за доставяне на наркотици на така наречената „централа“ – мобилен телефонен номер за поръчки. Само седмица по-рано, единият от тях бе заловен на пл.“Гарибалди“ с четири дози хероин.

При последния случай му е наложено „задържане под стража“ за 72 часа. Установен е и друг куриер, работил за него – 29-годишен мъж, у когото при задържането му на 3 юни на бул.“Патриарх Евтимий“ криминалистите открили десет топчета със същия бял прах.

Сред заловените с хероин от началото на юни „рекордьор“ е 20-годишен младеж. При претърсване в жилището му в кв.“Хаджи Димитър“ са иззети 80 различни по големина опаковки с дрога и електронна везна с останал по нея бял прах. Последвал оглед на входната площадка, където над дървено табло била укрита полиетиленова топка с още 36 дози. Изследването в лабораторията на СДП доказало, че веществото е хероин с общо тегло 36 грама.

Съучастникът му – 22-годишен при арестуването му на бул.“Сливница“ успял да погълне 5 топчета със същия наркотик, които по-късно били иззети след направени му медицински манипулации в „Пирогов“.

Двамата са с мярка за неотклонение „парична гаранция“: 1500 лева за пшървия и 1000 лева за втория.

Голямо количество марихуана бе иззето при успешна полицейска операция в края на май, когато криминалистите от сектор „Наркотици“ в СДП задържаха 35-годишен мъж с прякор“Драго Бичето“, осъждан.

В обитавания от него апартамент в ж.к.“Сердика“ и таванско помещение към него бяха открити повече от 3,5 килограма амфетамин, 94 грама марихуана-холандски сорт, 47 таблетки екстази и две електронни везни.

Магистратите са му наложили постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Постоянен арест е определен и на 46-годишен мъж с прякор „Нини“, в чийто дом в кв.“Лозенец“ са открити много и различни видове наркотични вещества и лекарствени средства: 209 таблетки амфетамин, 157 ампули морфин, 75 таблетки „Субситол“, както и различни количества марихуана, „Лидол“, хероин и други.

От справката на News24sofia.eu показва, че най-голям брой задържани от полицията с наркотици са непълнолетни от кв. „Надежда“, а другата част от непълнолетните са от други части на София.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корнелия Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение (ВИДЕО)

БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

205 случая на коклюш от началото на годината (СНИМКИ/ВИДЕО)

От началото на годината са регистрирани 205 случая на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img