7 млрд. евро търговски стокообмен с Румъния за годината, очаква икономическият министър

Екип на News24sofia.eu
Views 762
0 0

Това, което ние сме идентифицирали и много ни радва, е, че търговският стокообмен расте с много бързи темпове, 2021 спрямо 2020 г. – близо 40%. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов преди откриването на българо-румънски бизнес форум в Русе днес.

Тази година вървим вървим устойчиво към сериозен ръст и над 7 млрд. евро търговски стокообмен, което само по себе си показва, че нещата вървят добре, но сигурно има проблеми и сигурен съм, че днес ще ги науча от бизнеса. Аз като цяло най-много обичам от бизнеса да чувам как са нещата, а не експертите в министерството да ми казват„, заяви Стоянов.

Той посочи, че има български фирми, които дори вече са лидери на румънския пазар.

Разбира се, много компании имат осезаемо присъствие, но някои като варива, тестени изделия и т. н. вече са лидери. Сериозно присъствие разбрах, че имаме в кредитиране дори, в застраховане„, каза още икономическият министър.

Той открои като проблем, че към момента българските инвестиции в Румъния са в пъти по-големи от румънските в България.

В момента в Министерството на икономиката и индустрията сме свикали 7 работни групи по различни теми, в които, подчертавам, участват и работодателите, и синдикатите, и Националното сдружение на общините, и БАН дори, за да може да дават акъл учените. Работим и целта ни е всъщност на база на работата на тези работни групи да излезем с предложения, когато дойде следващия парламент, тъй като повечето от тези мерки изискват парламент, да можем да им предоставим нашето виждане. Разбира се, народните представители ще решат вече„, посочи Никола Стоянов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско

22 фургона ще бъдат осигурени за семействата, останали без жилища след наводненията в Карловско. Това съобщи в село Богдан областният управител на Пловдив Ангел Стоев, цитиран от БНТ. Властите обявиха още, че в някои от засегнатите къщи все още не може да започне разчистване, тъй като собствениците им не са […]