6355 души са гласували в Истанбул

Екип News24sofia.eu
Прочитания 1327
0 0

13 942-ма души са гласували в Турция до момента при определен процент от обработените протоколи от големите градове като Истанбул, Измир и Одрин, и без да бъдат обработени протоколите в Бурса, Чорлу и Ялова, които са трите града, най-компактно населени с български изселници.

От всички гласували 6355 са в Истанбул при 100% от обработените протоколи. Изборният ден премина под знака на два проблема, съобщи БНТ. Първият са опашките пред седемте избирателни секции в Истанбул. Вторият бяха неяснотата и хаосът, които се създадоха около декларациите, които българските изселници трябваше да попълнят.

Още преди началото на изборите от изселническите организации предупредиха, че при имащи право на глас около 350 000 граждани с български паспорт в 35 секции, ограничението, което е в сила за всички страни извън ЕС, ще се получат опашки пред избирателните секции. Три пъти СИК-овете трябваше да прегласуват собствени решения дали може да се гласува с предварително попълнени такива декларации, или те трябва да се попълнят на място в изборното помещение.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Омбудсманът се скара на ЦИК заради лошата организация с изборните книжа

Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки заради лошата организация при предаването на изборните книжа. Тя е изпратила препоръка до председателя на Централната избирателна комисия Александър Андреев, до четиримата областни управители – на София – Николай Пехливанов, на Стара Загора – Гергана Микова, на Бургас – Вълчо Чолаков и на […]