50% намаление на акциза няма да има, категоричен е Асен Василев

News24sofia.eu
Прочитания 10191
0 0
Снимка: архив БГНЕС

50% намаление на акциза няма да има. В това бе категоричен вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред журналисти в кулоарите на парламента за искането на превозвачите.

По думите му исканията на превозвачите са неизпълними.

По отношение на антиинфлационните мерки за цените на горивата, Василев заяви, че цената на горивата зависят от цените на петрола на международните пазари. Цените на горивата в България на колонка са много по-ниски от цените на горивата на колонка в съседна Гърция например, отчете финансовият министър. Допълнителни към мерките се обсъждат няколко варианта за компенсиране на най-засегнатите. Вариантите трябва да бъдат технически изпълними и лесни, подчерта Василев.

За актуализацията на бюджета, Василев добави, че през юни месец би следвало да влезе в парламента.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Мъж е загинал при катастрофа в Перник

Извършен е оглед на местопроизшествието