Реклама

https://www.gerb.bg/bg

50 млн. лв. по-скъпи избори, ако гласуваме три дни

Снимка: БГНЕС

В актуализацията на бюджета са заложени пари за избори „2 в 1“ на стойност 133 млн. лв. Така служебният финансов министър Асен Василев отговори на въпрос дали има достатъчно пари в бюджета при едни евентуални нови предсрочни избори и правена ли е план-сметката колко биха стрували те.

По думите му, ако изборите се случат в три отделни дни или три седмици, ще трябва да се платят на ЦИК допълнителни средства – още около 50 млн. лв. Това биха били разчетите за провеждане отделно на парламентарни избори и президентски с балотаж.

По въпроса с мигрантската криза и дали предложената актуализация на бюджета би покрила допълнителни разходи, ако се наложи, Василев увери, че работи активно с Министерство на отбраната и на МВР да се прецизират допълнителните разходи. Най-удачно е това да се случи между първо и второ четене на актуализацията и да се коригират разходните тавани за двете министерства, за да може парите да бъдат използвани за кризата, подчерта Василев.

Припомняме, че едва днес 46-то Народно събрание конституира редовните си комисии, сред тях и Комисията по бюджет и финанси, която трябва да разгледа предложената от служебното правителство актуализация на бюджета. Комисията проведе днес първото си заседание, а утре ще бъде и второто, на което Асен Василев е поканен да мотивира проекта.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Швейцария отказа да се присъедини към екипа за търсене на руски активи

Прочутият неутралитет на Алпийската конфедерация

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени военни пилоти

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на...

Сирски: Русия иска да превземе Часов Яр преди 9 май

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заяви, че...

Ислямистки бунтовници убиха поне 10 души в Конго

Най-малко 10 души са убити при нападение в източната...

Хиляди грузинци казаха „не“ на Закона за чуждестранните агенти

Хиляди грузинци протестираха в понеделник в столицата Тбилиси, докато...

Гуцанов: Главчев е войник на ГЕРБ

Кабинетът Главчев е политически. Това заяви пред БНТ Борислав...

Седем задържани при масов бой в Ихтиман

Масов бой в Ихтиман вдигна полицията на крак, съобщават...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img