335 снегорина чакат първия сняг в София

Екип на News24sofia.eu
Views 488
0 0

335 снегорина имат готовност за зимното почистване на София. Това заяви директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, цитиран от БНТ.

Той посочи, че са определени 55 точки в столицата, откъдето да тръгва тежката техника, за да може почистването да става по-лесно.

Иванов допълни, че договори за зимното почистване са сключени със седем фирми, като освен за снегопочистването, те отговарят и за сметопочистването на София. По негови думи за настоящия зимен период са предвидени 18 млн. лева.

Той заяви, че приоритетно ще се чистят улиците на градския транспорт, за да се избегнат задръстванията и да може хората да се придвижват по-бързо до работните си места.

Има и малогабаритна техника, която ще отговаря за почистването на малките улици.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Русия се отказва да председателства ЮНЕСКО

Постоянният представител на Русия в ЮНЕСКО Александър Кузнецов освободи поста на председател на Комитета за световно наследство на организацията на ООН, съобщава „ТАСС“, позовавайки се на „Франс Прес“. Според Кузнецов мисията му като пратеник на Русия в ЮНЕСКО е изпълнена и счита за невъзможно да остане на длъжността си в 45-тата сесия на […]