Не се ваксинирайте, ако имате COVID-19, предупреждава вирусолог

Ваксините трябвало да се прилагат само на здрави хора

Прочитания 3323
0 1

Ако сме се заразили с COVID-19, без да знаем, и си сложим ваксина, теоретично би трябвало всичко да е наред. Все пак обаче това не е желателно. Това заяви пред Нова телевизия вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб.

Тя обясни, че за да се избегнат подобни случаи, лекарите внимателно разпитват какви са били контактите на пациентите им.

Вирусологът посочи, че всяка ваксина се прилага на здрав човек, защото е важно имунната му система да не е ангажирана на други фронтове. При постяването й се открива фронт, на който имунната система да бъде тренирана за среща с евентуален патоген.

По думи на Николаева “Пфайзър” имат много големи клинични проучвания.

Твърдението на проф. Чорбанов, че създадените ваксини не са ефективни и безопасни, според нея е императивно.

Тя изтъкна, че за редица ваксини вече има резултати от първа и втора фаза на клинични изпитания, а поне 10-15 ваксини вече били в трета фаза на изпитания.

Самата Николова също в момента е под карантина, защото се е заразила с коронавирус. Тя обясни, че се лекува с витамин D и аспирин и не приема антибиотици. За сметка на това обаче пие много течности – 2-3 литра на ден.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Борисов създавал хаос, за да отложи изборите за юни

Хаосът по отношение на икономическите мерки е тотален и ефектът ще бъде близък до нулата. Това заяви пред bTV Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП и бивш регионален министър. Според него случващото се в страната били по-скоро “някакви пиарски методи, за да се постигат някакви цели”, като основната […]