Джо Байдън назначи изцяло дамски екип в отдела за комуникации

Прочитания 1211
0 0

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън ще има само жени в екипа по комуникации в Белия дом, ръководен от директора по комуникациите в предизборния щаб Кейт Бедингфийлд, информира АП.

Бедингфийлд ще служи като комуникационен директор в Белия дом, а Джен Псаки, дългогодишен говорител на демократите, ще бъде прессекретар.

Байдън, чиито екип обяви, че днес ще получи първия президентски брифинг на разузнаването, също планира да посочи жена за поста директор на Службата за управление и бюджет.

Нийра Танден, председател на Центъра за американски напредък, либерален институт, ще прокарва политиките на Байдън в чужбина, според източници, запознати с преходния процес.

Бедингфийлд, Псаки и Танден са работили за администрацията на Барак Обама. Бедингфийлд бе комуникационен директор на Байдън, докато беше вицепрезидент, Псаки бе комуникационен директор на Белия дом и говорител на Държавния департамент, а Танден служи като старши съветник на здравния министър.

Екипът на Байдън е избрал и други жени за позициите в отдела за комуникации.

За първи път в историята тези позиции ще бъдат заети само от жени, се казва в съобщение от щаба на Байдън.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

БЧК стартира онлайн кампания за психологическа помощ

Българският Червен кръст стартира Националния онлайн чат за психосоциална подкрепа, в отговор на нарастващата необходимост при усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. На уебсайта на организацията www.redcross.bg специалисти по психосоциална подкрепа и експерти на БЧК, всеки работен ден от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще предоставят безплатна и конфиденциална помощ на хората, които […]