Протест посрещна Деница Сачева пред БНТ (ВИДЕО)

Вбесени, че не са могли да видят социалната министърка, протестиращите се отправиха към сградата на ресорното министерство, където започнаха да мятат ябълки по прозорците

Прочитания 10368
0 0

Тази вечер демонстранти отново блокираха за кратко кръстовището на Орлов мост. Преди това те протестираха пред сградата на Българската национална телевизия, където беше гост социалният министър Деница Сачева, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Около 100 души се събраха пред сградата на Българската национална телевизия в 135-ия ден на антиправителствени протести. Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“, заедно с протестиращи, се присъединиха към така наречената „Гражданска панорама“, организирана от сдружение Боец и симпатизанти, която се провежда всеки петък пред БНТ.

Демонстрантите посрещат и изпращат с протестни акции участващите в предаването „Панорама“. Те смятат за своя заслуга, че от месец политици не са били участници в него. Тази вечер социалният министър Деница Сачева беше гост на предаването.

Плътен кордон от полицаи препречи пътя и изтласка протестиращите, за да може министърът да тръгне безпроблемно с автомобила си след края на участието си в ефира на Националната телевизия.

Скандиранията на демонстрантите бяха насочени както към Деница Сачева, така и към полицаите, които не им позволиха да се доближат до социалния министър.

Една от майките от „Системата ни убива“ – Димитрина Русева, заяви:

Благодарение и на заслугите на Сачева беше убита дългогодишната борба на нас – родителите на хора с увреждания, на самите хора с увреждания, бяха убити всички надежди тези хора да имат малко по-достоен живот в България. И всъщност да могат да съществуват, защото тук, на тази територия, ние не се борим за някакви права, ние се борим за съществуване.

По-рано протестиращи направиха автошествие от Министерския съвет до резиденция „Бояна“.

Днес недоволните от властта се събират от 17:00 ч. на „Всенароден митинг-протест“ на пл. „Народно събрание“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Около 70 коли се включиха в протестното шествие до резиденция "Бояна"

70 автомобила се включиха в протестно автошествие под надслов „Да махнем „вируса“ от властта“, организирано от „Отровното трио“, съобщи БНР. Автошествието тръгна към 16,30 от Министерски съвет към резиденция „Бояна“. Към 18,30 часа край резиденция „Бояна“ бяха пристигнали част от автомобилите, участвали в автошествието. Нека властта се събуди, казват от ‘Отровното трио“, които […]