Полицаите готвят втори национален протест

Той ще се състои на 29 ноември пред НС

Прочитания 2902
0 0
Снимка: БГНЕС

Втори национален протест организират синдикатите в МВР, съобщава БНР.

Демонстрацията е планирана за следващата неделя, 29 ти ноември. Причината е, че засега не е постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикатите за 30% увеличение на заплатите.

Вторият национален протест на полицаите ще се проведе пред сградата на Народното събрание. От синдиката са категорични, че исканията им за 30-процентно увеличение на възнагражденията в МВР остават непроменени.

Припомняме, преди дни премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски обявиха, че към момента увеличението на заплатите остава 15%.

Това обаче не се приема от синдикатите в МВР. Според тях униформените също са на първа линия в борба с коронавируса, поради което увеличението трябва да е 30%, както и в други администрации у нас.

Преди дни в МВР се проведе и съвет за социално партньорство, на който обаче не беше постигнато разбирателство.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Васил Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

7 души са задържани за незаконен тютюн и алкохол при акция в Пловдивско

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки в Пловдивско, съобщи БНТ. Продължава акцията срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол в областта. В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, […]