Хванаха в нарушение на вечерния час редица заведения в София

Засилените проверки продължават

Прочитания 7162
0 0
Снимка: БГНЕС

Установиха редица нарушения на работното време в заведения в София.

Те са били констатирани при проверки на СДВР и столичната РЗИ след 23.30 часа снощи.

При проверка на заведение край езерото Ариана персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите – над 200 души, останали вътре при затворени врати. След като на една от тях й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е и предупреждение по Закона за МВР.

Въпреки забраната е работел и обект на ул. „Христо Белчев“, в който е имало над 100 клиенти. Там персоналът също часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения., снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

При проверка в друг обект на същата улица били установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

В частен клуб на ул.“Врабча“ след 23.30 часа са установени голям брой посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотици. Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани много посетители.

Засилените проверки за спазването на противоепидемичните мерки продължават.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Калин Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Автобусни превозвачи се вдигат на протест срещу ветото за нерегламентираните превози

Конфедерацията на автобусните превозвачи подготвя протест, съобщава БНР. Причината е подкрепеното от парламента президентско вето върху промените в Наказателния кодекс, засягащи т.нар. нерегламентирани превози. По данни на организацията към протеста ще се присъединят и таксиметровите шофьори. Проявата е планирана за 25 ноември в столицата. От националното сдружение „Случаен превоз“ обаче се обявиха против протестните […]