Фандъкова иска зелени коридори само от 8 до 10 часа

Прочитания 65
0 0

Всеки, който има нужда от хоспитализация, трябва да получи лечение. Тази позиция изрази пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

С над 1300 души за три седмици се е увеличил броят на хората, постъпили в болници в София. Това е огромен натиск върху болниците според кмета.

Нашата грижа е да дадем възможност на останалите лекари, сестри, санитари, да могат да ни лекуват, подчерта Фандъкова.

Covid кабинетите в ДКЦ-ата работят и вече са преминали над 2500 пациенти. Данните показват, че има едно задържане на новозаболели в столицата, но това не трябва да ни успокоява, според нея. Не бива да се допусне нов ръст на заразените по мнението й.

Все повече софиянци спазват мерките, доволна е кметицата. Ако коледните пазари не спазват мерките, ще бъдат затворени, закани се градоначалникът.

В София има свободни легла, стана ясно от думите й. ИСУЛ ще е така наречената „чиста“ болница за столицата. Всички останали ще увеличават Covid леглата.

Обмисля се поетапно връщане на учениците в училищата в столицата. В момента в безотговорно да разхлабим мерките, категорична бе Фандъкова.

Освен това тя иска в магазините да отпаднат следобедните зелени коридори и да няма такива в аптеките.

Припомняме, съгласно последната промяна в интервала от 13.30 до 16.30 часа в търговските обекти могат да пазаруват само хора на и над 65 години.

Мярката обаче разбуни духовете. От Сдружението за модерна търговия и БСК настояха за отпадане на коридорите за пазаруване, тъй като според тях мярката предизвиквала повече напрежение, отколкото решения в условията на пандемия.

След като стана ясно становището им, здравния министър изрази недоумение от недоволството срещу нея, при положение че тя е била съгласувана с всички.

Контакти и информация за автора:

Екип News24sofia.eu

Информационна агенция News24 България
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Борисов: Кризата ни съсипа

Кризата ни съсипа. Това стана ясно от коментара на премиера Бойко Борисов. Той вече имал усещането, че пандемията не е от месеци, а от години в живота ни. Премиерът смята, че с тези затваряния на държавите положението е лошо. Хем не се дава никакъв реален ефект за заболяването, хем се […]