Е-обучението подобрило общата картина в училищата в София

Прочитания 2195
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu Даниел Василев

Има известно подобрение в общата картина по отношение на заболелите или симптомни ученици след въвеждането на ефективни мерки, свързани с ограничаване на контактите, с преминаването в различна среда и спазването на социалната дистанция. Това заяви пред БНР Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София град.

Просветният министър е издал заповед за 87 столични училища за преминаване към онлайн обучение.

Кастрева посочи, че ситуацията в различните училища е различна – на някои места няма заболели, а на други боледуващите са много и цялото училище е на дистанционно обучение. Сред преминалите на изцяло електронно обучение са Втора английска гимназия, НГДЕК, 157-а гимназия.

Тя обясни, че все още не са обособени центрове за дистанционно обучение, тъй като училищата в София се справят с организацията на дистанционното обучение. Все повече родители изразявали желание децата им да преминат към този тип обучение.

Според Кастрева несъмнено ще се стигне и до варианта с редуване на паралелки за присъствено и онлайн обучение, за да се избегне дългото откъсване и автентичното общуване да изиграе своята положителна роля за личностното развитие на децата. По нейни думи е в пълномощията на директорите за изработят графици, за да могат да осигурят ефективност на организацията, както за учениците, така и за учителите.

Тя изтъкна, че много учители дори под карантина или със заболяване в лека форма са готови да преподават дистанционно.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Алекс Димова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleppy
Sleppy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Предизвикали сме разочарование на Балканите заради ветото върху С. Македония

След подписването на Договора за добросъседство между България и С. Македония двете страни пропуснаха възможността да се работи върху него. Това заяви зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева. По думите ѝ македонците смятат, че сме атакували правото им за национално самоопределение и затова реакцията им е толкова емоционална. Договорът за добросъседство […]

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: